Balet „Gusar“ koreografa Marijuša Petipe, 17. novembra od 17h će biti prikazan u bioskopu Cineplexx Delta City, u okviru sezone 2013/2014 Boljšoj teatra. Odloženi prenos baleta “Gusar” iz 2012. godine nam donosi rekordni broj plesača, ukupno 120 predstavljenih u tri čina. Sva nova izvođenja ovog baleta, inspirisane pesmom lorda Bajrona, koje su nastajale tokom 20. veka je stvorio i predstavio koreograf Marijuš Petipa. Aleksej Ratmanski i Jurij Burlaka 2007. godine su predstavili novu verziju koreografije, raskošniju od svih prethodnih.

 

Adaptacija uzbudljive egzotične priče započinje scenom na pijaci u Adrianopolu gde prekrasnu Medoru trgovac robljem prodaje Paši. Međutim, gusar, skriven u gomili, odluči da je otme…

Balet „Gusar“ traje 180 minuta, po koreografiji Marijuša Petipe, Alekseja Ratmanskog i Jurija Burlaka i originalnoj muzici Adolfa Adama, dok je za dizajn bio zadužen Boris Kaminski.

Karte za balet „Gusar“ su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Ukoliko se odlučite da propratite sezonu 2013/2014 Bošljoj teatra u celosti, pojedinačna cena ulaznice je 950 dinara.  

 

Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..