Alfonso Cuarón, meksički filmski reditelj, scenarist, producent i montažer na Slano Film Days će u neformalnom, prijateljskom okruženju podijeliti svoje bogato profesionalno iskustvo, ali se zasigurno i inspirisati uz mlade regionalne talente; reditelje, glumce i snimateljice. Dobitnik Zlatnog lava i peterostruki dobitnik Oscara, jedan je najboljih i najsvestranijih reditelja današnjice, a osim filmova "Roma" (2018.) i "Gravitacija" (2013.) koji su mu donijeli tri, odnosno dva Oscara, u Cuarónovoj biografiji ističu se i filmovi "Djeca čovječanstva" (2006.), "Harry Potter i zatočenik iz Azkabana" (2004.), "I tvoju mamu također" (2001.), "Velika očekivanja" (1998.) i "Mala princeza" (1995.).

Kao producent, Cuarón je sudjelovao u nastajanju brojnih  filmova, uključujući kratki film "Le Pupille" (2022.) u režiji Alice Rohrwacher, nominovan za Oscara. Uskoro će svjetlo dana ugledati i najnoviji projekt Cuarónove producentske kuća Esperanto Filmoj - serija "Disclamer" u kojoj su uloge ostvarili dobitnici Oscara Cate Blanchett i Kevin Kline, te za Oscar nominirani Sacha Baron Cohen, Kodi Smith-McPhee i Lesley Manville.

Cuarónu će se na Slano Film Days pridružiti i renomirani filmski autori: Oskarovac Paweł Pawlikowski, Ruben Ostlund (dobitnik dvije Zlatne palme), Michel Franco i Juho Kuosmanen, voljeni od publike, hvaljeni od kritike, te nagrađivani na najrelevantnijim svjetskim filmskim festivalima, a koje s organizatorom i autorom koncepta Slano Film Days Mirsadom Purivatrom veže dugogodišnja profesionalna saradnja, ali i prijateljstvo.   

Slano Film Days održat će se u Slanom i na Elafitskim otocima od 18. - 22. lipnja 2024.

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Slano Film Days dostupne su na službenoj mrežnoj stranici  www.slanofilmdays.hr te putem društvenih mreža.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..