brazilBeograd, 14. oktobar – Institut Servantes prikazaće, u okviru festivala fantastičnog i horor filma, višestruko nagrađivan kratkometražni film „Brazil“ Fransiska Havijera Gutjeresa i fantastični animirani film, muzičku i vizuelnu bajku bez dijaloga, reditelja Migelanća Prada.
Filmovi će biti prikazani u petak u 20.00 u Svečanoj sali Instituta Servantes. Biće prikazane originalne verzije sa titlom na engleskom jeziku. Ulaz slobodan.

Ovog petka ciklus otvara višestruko nagrađivan kratkometražni film „Brazil“ jednog od najboljih španskih reditelja nove generacije, Fransiska Havijera Gutjeresa. „Brazil“ je njegov prvi kratkometražni film kojim je odmah uspeo da uđe u selekciju filmova za 76. dodelu Oskara 2004. godine. „Brazil“ je osvojio i publiku širom sveta o čemu svedoči čak 30 nagrada na brojnim festivalima.

Sinopsis: Oto, sumorni radnik jedne fabrike, otkriva da mu je žena bila neverna. Dan pre njihovog razvoda planira uvrnutu osvetu.

Nakon kratkometražnog filma biće prikazana prava bajka posvećena OKEANU...velikom.. dubokom...predivnom...okrutnom...mističnom.
„De profundis“ je prvi animirani film Migelanća Prada, evropski poznatog autora stripova. Ovaj autor iz Korunje snimio je animirani film „De Profundis“ koji su kritičari ocenili kao „vizuelnu i muzičku pesmu“ posvećenu lepotama Atlanskog okeana.

Sinopsis: Nekada davno u sred mora postojala je kuća, u kojoj je jedna žena čekala svirajući violončelo. Čekala je svog voljenog, slikara koji je oduvek želeo da bude mornar i da plovi među meduzama, morskim zvezdama i ribama o kojima je sanjario na svojim slikama. Ta opčinjenost odvela ga je na putovanje na kom je otkrio uzbudljivu lepotu i misterije morskih dubina, ali posle kog nisu znali da li će se ponovo videti. Putovanje do dna mora, san u slikama, priča o ljubavi, animirana poezija.

Trajanje: 71 minut
Animacija, bez dijaloga.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..