October-DirectorsDugometražni omnibus film sedmoro mladih reditelja: Ognjena Isailovića, Daneta Komljena, Ognjena Glavonića, Damira Romanova, Senke Domanović, Milice Tomović, Ivana Pecikoze. Sedam priča smešteno je u Beograd i sve se dešavaju istog dana – 5. oktobra 2010 - na desetogodišnjicu petooktobarskih promena.
Taj datum je okvir i povod za preispitivanje problema običnih ljudi koji žive u krajnje neobičnoj zemlji. Ove, po žanru i tematici različite priče, sastaviće jedinstveni mozaik u kome će publika videti Srbiju danas, očima najmlađe generacije.

U glavnim ulogama su: Nikola Rakočević, Branislav Lečić, Ljiljana Dragutinović, Vladica Milosavljević, Miodrag Krstović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, kao i plejada mladih glumaca koji se na filmu pojavljuju prvi put: Dušica Novaković, Jelena Velkovski, Milica Grujičić…

Finansijska sredstva obezbedilo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, realizaciju filma obavio je Fakultet dramskih umetnosti, a u koprodukciji sa filmskom kućom Vision Team.


SINOPSIS:

DIPLOMIRANJE – Milica Tomović
Mladić proslavlja kraj svojih studija arheologije. Proslava budi jaka osećanja rascepljenosti između propalih ljubavi, prijateljstava i već ugovorenog zaposlenja u očevoj štampariji.

ROĐENDAN – Ognjen Isailović
Imućna porodica prosavlja ćerkin 7. rođendan. Kroz specifičnu vizuru devojčice, koja se igra sa svojom lutkom, otkrivamo dobro čuvane i uznemiravajuće porodične tajne.

OD PEPELA – Ognjen Glavonić
Priča o čoveku koji se nalazi u situaciji da naizgled promeni svoj život a odlukom da se pomeri sa mesta i odvoji od sebe rizikuje da izgubi sigurnost i udobnost koju pruža pasivnost. 

PRIČE IZ GROBA – Damir Romanov
U ovoj crnoj komediji, osmogodišnja devojčica i njen otac, grobar, su prisiljeni da napuste svoj dom, neuglednu kućicu pored groblja. Da bi sačuvala svoj dom devojčica je primorana da zatraži pomoć od mrtvog kriminalca iz devedesetih koga samo ona vidi.

NOVA ZORA BLEDI – Dane Komljen
Poetična priča o ženi, koja se nakon nervnog sloma i nekoliko godina provedenih u Kanadi vraća u Beograd, sa nadom da će tu pronaći spokoj i sigurnost. Umesto toga, ona u svom stanu počinje da oseća prisustvo svog pokojnog brata, mladića koji se ubio pre nekoliko godina.

NISAM TU – Senka Domanović
Mlada žena se budi u studentskom domu između dvojice mlađih muškaraca koje ne prepoznaje. Nakon povratka u svoj stan, ona putem skajpa vodi napet razgovor sa svojim dečkom koji je emigrirao u inostranstvo.

REVOLUCIJA JEDE SVOJU DECU – Ivan Pecikoza
Priča o radnicima privatizovane državne firme koji štrajkuju glađu zbog neisplaćenih zarada. Nakon petnaestak dana štrajka, radnici se nalaze na ivici svojih snaga. Ali i na ivici zdravog razuma.


/ Reprize, 06. i 07. oktobra u 19h i 21h /
Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 200 dinara
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..