U subotu, 12 oktobra, počinje osmo izdanje Tuzla Film Festivala, a i ove jeseni na programu pomenutog festivala je niz srpskih ostvarenja i srpskih manjinskih koprodukcija. Festival će u Bosanskom kulturnom centru otvoriti upravo srpski film – hit-akciona komedija Taksi Bluz u režiji Miroslava Stamatova. Na planu dugometražnog filma, na programu osmog Tuzla Film Festivala su i Šavovi Miroslava Terzića i hrvatsko-srpska koprodukcija, film Posljednji Srbin u Hrvatskoj reditelja Predraga Ličine. 

Od kratkometražnih filmova iz Srbije su tu Život Nenada Teofilovića, Mandela Efekat Mihajla Vitezovića, Mi smo videli leto Nikole Stojanovića i Tamo gde smo mi Nikole Šoškića.

Od dokumentarnih ostvarenja tu su: Kratak film o kino-entuzijazmu Filipa Markovinovića, Ima li Bože pravde? Milice Alavanje i Imam pesmu da vam pevam Aleksandre Tatić. Tu je i srpska manjinska koprodukcija, dokumentarni film Bugarski san autora Srđana Šarenca.

Osim toga, članovi žirija ovogodišnjeg izdanja Tuzla Film Festivala su glumac Nikola Kojo i Dragan Marinković iz Jugoslovenske kinoteke.

Tuzla Film Festival će ove godine trajati zaključno sa 19. oktobrom.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..