Dom omladine Beograda, Paralel – Beogradski Festival Subkulture i distributerska kuća Visionary Thinking, od 10. do 16. septembra 2016. pokreću potpuno nov i osvežavajući međunarodni Festival muzičkog filma „PARALELNE VIZIJE“. Publika će imati priliku da pogleda 13 najnovijih ostvarenja svetske produkcije o muzici: sedam igranih i šest dokumentarnih filmova svih žanrova – biografske priče, društveno i politički angažovani, mjuzikli...

Festival je organizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a cena ulaznice za filmske projekcije je 250 dinara.

Kompletan program festivala: OVDE

Prvo izdanje festivala muzičkog filma Paralel Vision, u subotu 10. septembra od 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, otvoriće novi dokumentarac “Rokabili svet” (It’s a Rockabilly World, 2016), koji potpisuje Brent Haf (Brent Huff), nama poznat i kao reditelj filma Serbian Scars, sa Majklom Medsenom, koji je sniman u Beogradu, pre nekoliko godina. Brent kaže da period snimanja pamti, po sjajnoj lokalnoj ekipi, ali pre svega po predivnom centru Beograda. I u njegovom najnovijem filmu, dokumentarcu o rokabili sceni u Americi, ima itekako Srbije i Beograda, a zahvaljujući Đorđu Stijepoviću, jednom od najuspešnijih kontrabasista na aktuelnoj svetskoj i američkoj rokabilli sceni.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..