Festivalske novosti: - Makedonski reditelj Nebojša Jovanović predstavio svoj film NEZRELE TREŠNJE. Burnim aplauzom publika je pozdravila i obraćanje putem video linka popularnog glumca Koleta Angelovskog koji igra u filmu. / - Festivalski centar bio je mali za sve one koji su željeli da pogledaju film BUREK. Gromoglasni smijeh tokom čitave projekcije i dugotrajni blicevi novinara i publike koji su se htjeli slikati sa glumcem Banetom Trifunovićem obilježilo je umalo i početak projekcije drugog filma.

- Večeras trebinjskoj publici predstaviće se i reditelj iz Prijedora Željko Kasap.

- Poslije projekcije urnebesne komedije ŠIŠKA DELUX, slovenačkog reditelja Jana Cvitkoviča pred festivalsku publiku izaćiće i glavni glumac Marko Miladinović.

- Nagrada Zlatni platan za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji, biće uručena sutra u 16.30 glumcu Radu Šerbedžiji u prostorijama gradske uprave Trebinja.

- Film 72 dana sutra će publici predstaviti reditelj filma Danilo Šerbedžija.

Festival organizujuČ Tangram Centar iz Beograda i Kulturni centar Trebinje u saradnji sa Domom mladih Trebinje, Ciko Trebinje i Alpe Adria kulturnom mrežom. Pokrovitelji festivala su: Grad Trebinje, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Uprava za dijasporu Srbije. Medijski pokrovitelj je Elta TV.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..