Dom omladine Beograda, 21. maj 2015. 20:00 Sala Amerikana - Merlinka festival u saradnji sa Domom omladine Beograda i podršku Novosadskog pozorišta Újvidéki Színház obeležava 40 godina legendarnog filma "Rocky Horror Picture Show" specijalnom projekcijom filma, izložbom fotografija i drag queen performansom.

 

Ovaj kultni film prati tek venčani mladi par Breda (Barry Bostwick) i Dženet (Susan Sarandon) kojima puca guma na putu dok traje strašna oluja i otkrivaju vilu doktora Frank-en-furtera (Tim Curry), slatkog transvestita i naučnika koji pokušava da napravi savršenog muškarca u vidu mišićavog plavušana Rokija. Bred i Dženet u vili upoznaju mnoge čudne likove rok bajkera (Meat Loaf), jezivog batlera (Richard O'Brien) i učesnike godišnje Transilvanijske konvencije. Naravno, sve začinjeno muzičkim numerama koje su otišle u legendu.

 

Film je inspirisao mnoge, od kostima na maskenbalima, specijalnim projekcijama na kojima se publika maskira i peva pesme iz filma, do pozorišnih predstava. Sve uticaje ovog filma predstavićemo kroz izložbu fotografija.

 

Film je u Beogradu prikazan daleke 1977. godine na FESTu u okviru programa Vidici na zatvorenoj projekciji samo za tadašnje filmske radnike. Kako kažu svedoci te projekcije, vladalo je ogromno interesovanje za tu ponoćnu projekciju. Novosadsko pozorište Újvidéki Színház je 2007. godine postavilo istoimeni mjuzikl koji se igrao sve do 2010. godine. Fotografije iz predstave mogu se videti na izložbi koja će pratiti projekciju.

 

Ulaz slobodan

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..