Pozivamo Vas da nam se pridružite u  sredu, 20. maja 2015. u prostoru Impact Hub-a u Makedonskoj 21, u 13h gde će biti održana projekcija animiranog filma “Naš Beograd na vodi” i razgovor sa autorima i gostima. Biće predstavljen i šesti broj međunarodnog časopisa za arhitekturu i istraživačke platfrome Kamenzind, koji je realizovan uz podršku Gete instituta i švajcarskih partnera.

 

Nakon dve godine rada na časopisu, tim koji stoji iza ovog projekta odlučio je da se široj javnosti obrati i kroz medijum tzv. white board animacije u kojoj je sublimirana višemesečna analiza aktuelnog projekta Beograd na vodi. Uprkos impozantnosti, važnosti i uticaju koji bi, sasvim izvesno, izvođenje takvog jednog projekta imao na živote svih nas, većina stanovništva glavnog grada ostala je nema i nezainteresovana.  Stoga je produkcija Kamenzinda u celosti posvećena reanimaciji odnosa građana prema gradu i okolini.
 
Dobar odnos investitora, vlasti i građana je sveto trojstvo u razvoju svakog grada. Svakom činiocu ovog sistema je u interesu da pravac razvoja bude rezultat saradnje, s pogledom u budućnost.


Nezainteresovanost građana za svoje okruženje, vlast koja isključivo zastupa interese investitora i investitor koji u fokusu ima jednokratnu dobit - dovode do poremećaja ravnoteže u tom odnosu, što vremenom neumitno dovodi do katastrofalnih posledica u okruženju. Odgovornost se takođe deli podjednako.
 
Ovaj film je poziv svim zainteresovanim stranama za stvaranje zajedničke platforme za konstruktivno, stručno i kreativno promišljanje najboljeg pravca razvoja naše metropole.
 
Sa publikom i novinarima će razgovarati autori filma i gosti dr Ksenija Petovar i arhitekta Bojan kovačević. Moderator je  Ivana Malinović, komunikolog.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..