Kino Klub Sisak organizira Star Film Fest, filmski festival međunarodnog karaktera, koji će se održati od 3.­5. septembra 2015. godine u gradu Sisku, u Hrvatskoj. Festival se sastoji od pet filmskih kategorija: dokumentarni, eksperimentalni, igrani, one take i industrijski. Od 1. maja su počele prijave za sudjelovanje na festivalu. Prijave je moguće izvršiti putem web prijavnice.

 

Star Film Fest je, kako i samo ime kaže, filmski festival čije se filmske projekcije odvijaju na otvorenom, ispod nebeskog svoda. Predstavlja okupljalište mladih iz Siska i Sisačko – moslavačke županije, Hrvatske i svijeta. Jasno, jednostavno, ljupko i ozbiljno daje mladim,talentiranim umjetnicima šansu da svoje filmove, umjetničke uratke pokažu javnosti.

 

Star Film Fest aludira prvenstveno na mlade umjetnike, od osamnaeste do trideset i pete godine, no nema jasno definiranu dobnu granicu sudionika. Cilj festivala je predstaviti i projicirati impozantne, kvalitetne te zanimljive filmove.

 

Filmske kategorije koje će biti na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i one take film. U sklopu Star Film Festa bit će organizirane filmske radionice, odlasci u galerije i muzeje te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika.

 

Star Film Fest ponosno širi propagandu za najveću umjetnost, filmsku umjetnost, koja stoljećima u Hrvatskoj i svijetu doprinosi rastu i razvoju kulture.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..