Ovog četvrtka, 12. decembra u 18 časova u izložbenom prostoru na prvom spratu Narodnog muzeja biće održano predavanje Hrana i keramičke posude u srednjovekovnoj Srbiji. O ovoj temi zainteresovanima će pričati Nataša Cerović, viši kustos Odeljenja za srednji vek Narodnog muzeja u Beogradu.


Prehrambene navike, vrste hrane i posude koje su korišćene u Srbiji u vreme Stafana Nemanje i njegovih naslednika, biće težište ovog izlaganja.

 

Narodni muzej u Beogradu u okviru izložbe Zaveti i poruke - Stefan Nemanja – devet vekova priređuje, i u okviru pratećih izložbenih programa, niz predavanja kroz koja stručnjaci koji se bave srednjim vekom, nastoje da približe i iz različitih perspektiva posetiocima što bolje predstave vreme i život u srednjovekovnoj Srbiji.


Narodni muzej vas poziva da im se, u četvrtak 12. decembra u 18 časova, pridružite na još jednom dešavanju zahvaljujući kojima iz četvrtka u četvrtak sagledavamo period srednjovekovne Srbije na različite načine.


Najavu grupnih poseta uz mogućnost stručnog vođenja kroz izložbu možete učiniti putem elektronske pošte na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozivom na broj telefona 060/807 50 35

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..