Programom Muzej u srcu grada Narodni muzej u Beogradu pruža posetiocima mogućnost da u Muzeju Vuka i Dositeja uživaju u nizu raznovrsnih aktivnosti osmišljenih za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore. Svi programi su besplatni. Ove nedelje, program vezano traje nekoliko dana od 06. do 09. avgusta a na programu je:

 

06. avgust u 19 časova - Klasična gitara u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja


Nagrađivani učenici Srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“ iz Beograda, Dimitrije Ninković, Ana Havran i Marina Domonji, održaće koncert klasične gitare u četvrtak, 6. avgusta od 19 časova u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja.

 

07. avgust od 10 do 12 časova – Muzej za bake, deke i unuke


Dok bake i deke uživaju uz stručno vođenje kroz osnovnu postavku Muzeja, deca će se zabaviti uz interaktivni sadržaj Dečjeg kluba Narodnog muzeja.

 

08. avgust od 18 časova – Vajarska radionica


Težeći da odrasloj publici pružimo i praktično iskustvo tokom avgusta organizovaćemo ciklus vajarskih radionica. Ciklus se sastoji od četiri radionice, teorijskog predavanja o vajarstvu i materijalima koji se koriste i praktičnog dela, od ukupno tri termina, tokom kojeg će svaki polaznik odabrati temu koju želi da predstavi i pristupiti modelovanju svoje skulpture. Stručni saradnik ciklusa je vajar Marko Stamneković, konzervator Narodnog muzeja u Beogradu.


Broj mesta je ograničen te vas molimo da se prijavite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Prijave traju dok se mesta ne popune.


U isto vreme zainteresovani se mogupriključiti stručnom vođenju kroz izložbu Razartanjem nepobeđeno koja se bavi sudbinom Narodnog muzeja tokom Prvog svetskog rata.

 

08. avgust od 19 časova – Noć u Muzeju


Podstaknutim pitanjem šta se dešava u muzeju kada se pogase svetla i posetioci i veći deo zaposlenih napuste zgradu odlučili smmo da deci uzrasta između 7 i 10 godina omogućimo da u muzeju prespavaju. Osluškujući svaki deo muzeja deca će provesti noć u Muzeju Vuka i Dositeja u društvu dva kustosa. Od okupljanja dece, od 19 časova, pa do sutradan u 10 ujutru sutradan, naučićemo šta se nalazi u Muzjeju i kako on izgleda tokom noći uz niz kreativnih aktivnosti.


Broj mesta je ograničen te vas molimo da se prijavite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Prijave traju dok se broj mesta ne popuni.

 

09. avgust od 10 do 14 časova – Pet friendly


Druga nedelja u mesecu rezervisana je za posetioce koji svoje ljubimce mogu dovesti i ostaviti u dvorištu muzeja, gde će, dok oni uživaju u obilsku izložbi, ljubimci moći uz slatkiš, svežu vodu i prijatan ambijent da ih sačekaju.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..