3665debate_360Tokom aprila meseca, u periodu pred parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, KC GRAD će organizovati dve debate pod nazivom „A kultura?“ u nameri da pruži  priliku i svojoj publici i građanima da se bliže upoznaju sa programima političkih stranka i to vezano za programе i strategije koji se tiču kulturne politike, kako na nacionalnom nivou, tako i na nivou grada Beograda.

 


U specifičnom i dimamičnom formatu, predstavnici većih parlamentarnih stranaka će u kratkoj prezentaciji (7 min.) predstaviti osnovne elemente svojih programa, nakon čega će odgovarati na postavljena pitanja iz publike.

Kampanje političkih partija su u punom jeku, no birači nisu upoznati sa svim aspektima stranačkih programa, strategijama i načinima njihovih implementacija. S obzirom da strateški dokument za razvoj kulture na nacionalnom nivou još uvek nije izrađen, a Zakon o kulturi još uvek nije dobio svoja neophodna zakonska pod-akta, i pored svih napora Ministartva kulture, informisanja i infomraiconog društva da unarpedi položaj kulture u našoj zemlji, stiče se utisak da kultura nije prioritet Vlade Srbije i da je potpuno na margini. Međutim, verujemo da to ipak nije slučaj i da su današnje političke stranke, kao moderne strukture, svesne njenog značaja za društvo u celini te da su sa posebnom pažnjom kreirale svoje programe za kulturu u svetlu skorašnjih lokalnih i parlamentarnih izbora u Srbiji.

U odnosu na nivo programa, debate će se održati u dva termina: prva debata koja u fokusu ima predstavljanje porgrama za kulturu na nivou Grada Beograda, planirana je za petak, 13. april, u 17.30h, dok će se druga debata, čiji je tematski fokus na nacionalnom programu za kulturu, održati narednog petka, 27. aprila, u 17.30h, u prostorijama Evropskog centra za kulturu i debatu „Grad“, u Braće Krsmanović 4, u Beogradu.

Ovaj program je otvoren za širu javnost.

 

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..