Pod sloganom „Diši. Ne diši.“ od 21. juna do 15. jula biće održan  22. Beogradski letnji festival, BELEF,  u organizaciji i produkciji gradske institucije kulture BELEF centra. Zadržavajući prošlogodišnju koncepciju festival festivala, ove godine Beograđani i gosti Beograda u 25 festivalskih letnjih dana moći će da uživaju u 10 festivala i festivalskih produkcija koje obuhvataju 4 umetničkih celina: muziku, film, igru, vizuelnu umetnost.

 

Edukativni karakter festivala i ove godine biće realizovan kroz program podizanja svesti o ekologiji.

 

Pored premijernih izvođenja na otvorenom novina ovogodišnjeg BELEF-a je festivalska scena koja će biti postavljena u dvorištu V beogradske gimnazije, gde će se održati većina programa ovogodišnjeg BELEF-a. Svi programi će, kao i prošle godine, biti besplatni za posetioce.


 

BELEF centar je osnovan jula 2004. kao gradska ustanova koja promoviše i produkuje vaninstitucionalne programe iz kulture. Proistekao iz Beogradskog letnjeg festivala, BELEF centar je koncipiran kao izuzetno mobilna organizacija koja deluje na svim gradskim prostorima i svim oblastima umetnosti i medija. Od manifestacija priprema i realizuje: Beogradski letnji festival, Dane Beograda, gradski doček Nove godine, obeležavanje jubileja, istorijskih i svih drugih bitnih događaja vezanih za Beograd.

 

Beogradski letnji festival, kao najznačajniji projekat Centra, je manifestacija koja tokom leta ima za cilj da producira i predstavi vrhunska umetnička ostvarenja iz oblasti pozorišta, muzike, vizuelnih umetnosti i drugih umetničkih disciplina i da na taj način animira Beograđane i njihove goste.

 

BELEF centar svoje programe ostvaruje u saradnji sa gradskim preduzećima i ustanovama, sa brojnim partnerima u zemlji i inostranstvu i kroz direktne kontakte sa umetnicima.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..