andromeda-ny-2013Club Studio 69 predstavlja "Progressive music for your mind", a nastupaju: Andromeda i Chromosome Live, DJ Vid Marjanovic & DJ Float B2B, DJ Dovla, DJ Džidža, DJ Filip Magnetik, DJ Da Peace & Mozza B2B, DJ Vlada i DJ Stole. Anders Nilsson je čovek koji stoji iza dva legendarna trance projekta, Andromeda i Chromosome.


Kada je album "Temptations" izbačen na trzište napravio je veliko komešanje na trance sceni. Prvo izdanje je izašlo pod Spiral Trax etiketom, a naredna izdanja za engleski Transient Records. Posle izlaska prvog albuma i preko 100 izdanja na kompilacijama sa prodajom preko 100.000 kopija, našao je svoje mesto na gotovo svim većim trance festivalima širom sveta: Boom, Trancendence, Ozora, Full Moon, Rainbow Serpent.

 

Njegov jedinstveni zvuk i sposobnost da spoji neodoljive melodije u svoju muziku uopšte ne predstavljaju nešto čudno, znajući da je njegov otac bio jedan od poznatijih violinista a njegova majka folk plesačica, što stvara savršenu podlogu za njega.

 

Od malih nogu počeo je veoma da se interesuje za muziku, tako je sa 8 godina dobio svoj prvi sintisajzer. Završio je srednju muzičku skolu, i bio član nekoliko rock i pop bendova, da bi se na kraju definitivno okrenuo elektronskoj muzici, nalazeći inspiraciju od velikana elektronskog zvuka, kao što su: Depeche Mode, Pink Floyd, Vangelis i Jean Michelle Jarre. Projekat Andromeda je uvek težio ka inovacijama, tako su u sklopu svojih live nastupa prezentovali i testirali Sonalog Midi Suit, midi kontroler koji se oblači i koji se kontroliše sekvencerom koji prati vaše plesanje i kretanje.

 

Sa velikom ekspanzijom kompjutera Anders napušta analogno miksovanje i u potpunosti se posvećuje digitalnom svetu,i posle dve godine napornog rada dobili smo remek delo progressive trance muzike, debi album "Temptations". Posle takvog starta projekat Andromeda je nastavio u svom prepoznatljivom stilu, i postavio standarde u produkciji progressive trance zvuka.

 

Anders je pored projekta Andromeda imao pune ruke posla i sa svoja druga dva projekta - Chromosome ( u saradni sa Linus Erikssonom ) i Soul Surfer. Chromosome su 2008 godine izbacili na trzište mega hit album "DMT Cowboys".

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..