psvikaojedan_2012‘’Svi kao jedan’’ – hip hop festival, biće održan30. i 31. avgusta i 01. septembra2012. u Skejt parku na Ušću, uz mnogo bogatiji i raznovrsniji program, nego prošlog decembra. Festivalski program koji će trajati 24sata, tri dana za redom, svim fanovima hip hop kulture donosi takmičenja u skejtu, rolerima i BMX-u, grafitima i break dance-u...


Festivalsko selo sa dnevnim programom, predavanjima, radionicama, projekcijama filmova ali i svim drugim interesantnim stvarima koje su nastale iz hip hopa kao globalno prihvaćene kulture.

Pored već najavljenih zvezda festivala, legendarnog Kurtisa Blow-a i DJ Tomekk-a, festival će imati i neka od najznačajnijih imena domaće hip hop scene.

Najaktuelnija vest u vezi sa domaćim programom jeste ponovno okupljanje grupe Bad Copy u punom sastavu – Ajs Nigrutin, Skaj vikler i Timbe. Ovaj čuveni sastav prvi put posle skoro šest godina imaće svoj prvi nastup u Beogradu na festivalu “Svi kao jedan“ gde će publiku podsetiti na svoje najveće hitove poput “Idemo odma’“, “Bad Copy žurka“, “Uno, due, tre“ i ostale stvari koje i dalje predstavljaju neke od najslušanijih numera domaće rep muzike. Pored Bad Copy-a, zvezde domaćeg programa biće i Prti Bee Gee, VIP, Struka i Lud, Gru, a tu će biti i neke nove nade domaće scene poput Zvezda Grajma, grupe Sik Tač i drugi.

 

BitbokserSam the Man, potvrdio je svoj nastupu subotu, 1. septembra. Za one koji ne znaju ‘’bitboksing’’ (beatboxing)kao popularna disciplina hip hopa podrazumeva proizvođenje najrazličitijih ritmova, melodija i drugih zvukova od strane izvođača bez ikakvih instrumenata, usled kojih izvođač uspeva da izvede određene numere proizvodeći istovremeno više ritmova i melodija, neretko uspevajući da na sve to doda i vokale. Ovaj nastup biće jedan od ekskluzivnijih performansa na festivalu.

Na festivalu će nastupiti i poznati Minhenski DJ-evi Don Dado i Benny Bianco, koji će prvog dana festivala, u četvrtak 30.avgusta pored još dvadeset domaćih izvođača u svom dvočasovnom “Back2Back“ setu zabavljati publiku u beogradskom skejt parku.
Kompletan program festivala objavljen je na zvaničnoj internet stranici festivala www.svikaojedan.com.

Karte za festival ‘’Svi kao jedan’’ su u prodaji po promotivnim cenama (1.600din za komplet i 600din za jednodnevnu kartu) zaključno sa 15.avgustom, a do festivala cena jednodnevne karte iznosiće 750din, dok će komplet karata do festivala biti u prodaji po ceni od1.990din.
Nakon velikog uspeha prvog izdanja festivala u novembru 2011. kada je napravljen presedan okupljanjem ubedljivo najvećeg broja hip hop izvođača do sada, odziv od oko 3.000 fanova prevazišao je očekivanja organizatora i na taj način dokazao da ima potencijal daleko veći od hale Beko. To je bio glavni razlog da već ove godine hip hop festival preselimo u veći prostor i u bolji termin, pod mnogo boljim okolnostima i sa neuporedivo bogatijim sadržajem.

Budite sa nama i pratite najave izvođača i druge novitete u vezi sa festivalom na facebook stranici i zvaničnom sajtu www.svikaojedan.com

..............................
KURTIS BLOW

Kurtis Blow, legenda Hip Hopa i jedan od najzaslužnijih za stvaranje ovog pokreta, nastupiće na glavnoj festivalskoj bini u petak 31.avgusta zajedno sa najpoznatijim imenom nemačke Hip Hop scene DJ Tomekk-om.

Kurtis Blow je svoju karijeru započeo ranih osamdesetih i na svojoj aktuelnosti nije izgubio sve do danas, a svi poznati reperi današnjice smatraju ga za živu legendu kojoj mogu da se zahvale što danas mogu da se bave poslom kojim se bave. Kurtis blow postavio je neke od standarda u RAP muzici i bio promoter ove muzičke kulture i svega što ona podrazumeva, od ulične poezije, preko grafiti scene u Americi, do razvoja brejk densa i njegove golbalne popularizacije.U svojoj višedecenijskoj karijeri u istoriju muzike upisan je kao prvi reper koji je potpisao za veliku i komercijalnu izdavačku kuću (Mercury), a hitovima “The breaks“, “8 million stories“ , “The basketball“ i najvećim od svih “If I ruled the world“ ostao je upamćen i pod nadimkom “The Godfather of Hip Hop“.

Takodje je interesantno i da se DJ Run iz čuvenog rap sastava Run DMC na početku njihove karijere predstavljao i pod nadimkom “The son of Kurtis Blow“.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..