Lovefest-3D-mapingDanas u 19h počinje muzički program na šestom Lovefestu u Vrnjačkoj Banji. Tokom tri dana festivala nastupiće 30 izvođača i preko 120 učesnika na 9 festivalskih zona, a sinoć je održana i generalna proba na glavnoj Tuborg bini na kojoj će prvi put biti 3D efekata.

Laseri, 3D projektori i odlično ozvučenje najavljuju spektakl na najvećoj muzičkoj bini na ovogodišnjem festivalu.

Prema rečima jednog od organizatora festivala, Marka Vukomanovića, osim već impozantnog mesta kao što je Letnji amfiteatar u Vrnjačkoj Banji 3D maping predstavlja specifičnu scenu za sve posetioce.

„Odlučili smo da ove godine festival podignemo na jedan viši nivo šireći Lovefest na nove zone, ali i vizuelno, stvarajući ovaj jedinstven 3D spektakl za sve posetioce. Siguran sam da će večeras svi uživati u programu uz neverovatan 3D maping“.

Program na muzičkoj zoni festivala tokom prva dva dana, za sve posetioce počinje već od 19h. Zvezda prve festivalske večeri na glavnoj Tuborg bini biće poznati britanski DJ James Zabiela, a inostrana podrška će mu biti nemački DJ Alex Niggemann. Isto veče nastupiće i beogradski DJ Miloš Pavlović, kao i mladi izvođači elektronske muzike koji su prošli Lovefest konkurs “Mlade nade”. Drugog dana festivala publiku ce zagrejati dvojac iz Niša Don’t i trstenički DJ Kind of Man. Zvezda večeri će biti danski DJ Noir.

Trećeg dana festivala muzička zona biće otvorena od 20h za sve posetioce. Kao i svake godine poslednji dan festivalarezervisan je za domaću muzičku scenu, a ovog puta nastupiće grupe Darkwood Dub, Sinestezija, S.A.R.S. i grupa MVP koja će zatvoriti festival.

Tokom prva dva festivalska dana na Energy Red Bull bini nastupiće 12 mladih izvođača elektronske muzike koji su prošli Lovefest konkurs „Mlade nade“.

Muzički program zastupljen je i na Chill Zoni i prvog dana festivala nastupiće kraljevački DJ Nikola Vemić.Beogradski bend Stray Dogg će nastupiti u subotu, a u nedelju posetioci zone za odmor će moći da uživaju uz kraljevački bend Sugar Vibe.

Osim na muzičkoj i Chill Zoni svi posetioci festivala imaće prilike da tokom dana isprate program i na filmskoj zoni, foto zoni, grafiti zoni, zoni uličnog basketa, ekološkoj zoni, zoni edukacionih radionica, kao i onoj posvećenoj najmlađim posetiocima.

Brojni posetioci su već stigli u Vrnjačku Banju, a oni koji još nisu nabavili karte to mogu učiniti na ulazu u muzičku zonu festivala. Cena trodnevne karte na ulazu je 1200 dinara, dok dnevna karta košta 700 dinara.


###
Više o Lovefestu

Udruženje građana Lovefest Vrnjačka Banja je nevladino, neprofitno udruženje koje se zalaže za rešavanje osnovnih problema građana, društvenih grupa i celokpunog društva u Srbiji. Orjentisano je na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na akcije koje imaju humanitaran, socijalan, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.
Lovefest je muzički festival koji se od 2007. godine svakog leta održava na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji u organizaciji udruženja građana „Lovefest Vrnjačka Banja“. Tokom godina na festivalu su nastupili neki od najpoznatijih imena iz evta elktronske muzike – Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, Danism, Silicone Soul, Gramophonedzie, Darko Rundek i mnogi drugi. Od 2012. godine festival je proširen na osam novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u Centralnoj Srbiji.

Više o festivalu: OVDE ^ www.thelovefestival.org

 

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..