U okviru ovogodišnjeg Belefa od 3. do 5. avgusta održaće se i Supernatural festival, na Adi Huji, u Supernatural parku. Supernatural na Belefu je događaj koji kroz multidisciplinarne aktivnosti promoviše ideju kvalitetnog življenja. Osnovne vrednosti kvalitetnog života za Supernatural su: zaštita životne sredine, obrazovanje i kultura. Verujemo da skladom ove tri osnovne vrednosti možemo ostvariti kvalitetan život za sve nas.

Program Supernatural festivala na Belefu


KULTURA


1. UMETNIČKI PROGRAM –Izrada i zložba umetničkih instalacija ispirisanih prirodom
Autori: Marko Lađušić – Skulptor i multimedijalni umetnik. Art direktor Kulturnog centra District, Međunarodne multimedijalne likovne kolonije Tršić i Kocke u Beogradu, koordinator projekta “Terratorija”. U Supernatural parku, Marko će raditi na transformaciji dela deponije u umetničko delo, isnpirisano prirodom.

Mladen Hrvanović – Multidisciplinarni umetnik, kreativni direktor i idejni tvorac prezentacije Srbije U Šangaju na World Expo izložbi 2010. Kreativni direktor ceremonije otvaranja Univerzijade u Beogradu 2009. Autor izlozbe “Silent Society” u Beogradu i mnogih drugih projekata u zemlji i inostranstvu. U Supernatural parku, Mladen Hrvanović će izložiti neke od svojih radova, kao i izraditi instalaciju inspirisanu prirodom.

Igor Milovanović - Art direktor kreativnog tima na projektima za Balkanski region agencije McCann-Erickson Beograd. Svoje autorske projekte izlaže u Parizu, Mariboru, Chaumontu, Beogradu. Izgradio je vizuelni identitet Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Dobitnik je nagrade za najbolji pozorišni plakat za predstavu “Tartif” na Sterijinom pozorju 2010. godine.
U Supernatural parku izradiće instalaciju inspirisanu prirodom.




2. MUZIČKI PROGRAM

Goran Milošević, perkusije jamming session / 3. avgust
Jedan od najboljih pekusionista sa ovih prostora, muzičko iskustvo stekao svirajući sa: Slobodanom Trkuljom, Sanjom Ilić i Balkanikom, Ognjenom i prijateljima i drugim. Ove godine formirao je svoj bend My People. Na Supernaturalu organizuje javni čas iz perkusija.

DJ Kind of Man – Predrag Jevtić / 3. avgust
Predstavnik tvrdog elektro i minimal zvuka. Svoj uspeh obeležava gostovanjima u najboljim klubovima u zemlji i sa najboljim DJ-evima u Srbiji. Godine 2009. Započinje projekat sa perkusionistom Goranom Miloševićem kombinujući DJ-ing i perkusije. Projektu se pridružuju muzičari Filip Krumesi, Peđa Manov sa violinom i gitarom. Tako nastaje bend Kind Of, a DJ pravi novo ime DJ Kind of Man.

Braća Burazeri / 4. avgust
Višeod 10 godina izmišljaju i prave majce, logotipe, bilborde, plakate, liflete, korice, špice, crtaće, spotove, animacije, grafite koji nas nepogrešivo podsećaju šta znači opasan dizajn! Pored dizajna, bave se i DJ-ingom. Do sada su radili u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, BiH, Crnoj Gori, Nemačkoj…

DJ Flip / 5. avgust
DJ “Flip” (Filip Milošević) je akter regionalne scene koji istražuje nove tendencije elektronske muzike i hibride rok kulture kroz svoje DJ-setove. Sprema materijal za višečlani elektro-rok sastav koji bi trebalo da bude njegov najozbiljniji projekat do sada.


OBRAZOVANJE


1. ZELENA UČIONICA
Predavanje na temu prirodnih bogatava Grada Beograda, 5. avgust
Predavači:
Nataša Đokić, iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, predstaviće prirodna blaga Beogarada sa fokusom na Dunav.

SrđanStanković, osnivač i direktor Supernatural pokreta, predstaviće projekat revitalizacije ekosistema Ade Huje uz osvrt na istoriju Supernatural pokreta.



ŽIVOTNA SREDINA


1. ZELENA PIJACA – promocija organskih proizvoda.
U supernatural parku, biće organizovana zelena pijaca, koja će promovisati vrednosti zdrave ishrane i ekološke poljoprivrede kao temelja zdrave budućnosti Beograda i Srbije. Organski proizvodi, zbog načina i procesa dobijanja, koji je u harmoniji sa prirodom imaju veću životnu energiju i snagu, a ona je upravo odgovorna za održavanje imuniteta, regeneracionih procesa i vitalnosti ljudskog organizma. Naročito se ističe njihov značaj u ishrani dece.

2. PLASTENIK
Promocija biljaka, cveća i drveća
Promocija biljaka, drveća i cveća u Supernatural parku ima za cilj da širi ljubav i znanje o biljkama i podigne svest građana da bez biljaka nema života, kao i da gajenje biljaka, cveća i drveća povećava kvalitet zivota.


Više informacija o Supernaturalu možete pronaći na http://supernaturalfest.com/



<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..