wmDom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom, Long Play i Ring Ring, 22. i 23. marta 2012. u sali Amerikana, organizuje prvi world music festival u Beogradu.
Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 1000 dinara za 22.03. i 500 dinara za 23.03. Ulaznica za obe festivalske večeri može se kupiti po ceni od 1300 dinara.
Vođeni željom da predstavimo našoj publici muziku koja nam dolazi iz metropola trećeg sveta, pokrećemo festival čija ideja je da nam približi svetsko bogatstvo izvorne i iz nje izvedene popularne muzike.

Za prvo izdanje pripremili smo gostovanje senzacionalnih Tinariwen, svakako najvećih zvezda world music scene u ovom trenutku (dobitnici Grammy nagrade ove godine), Tuarega sa električnim gitarama. Ostale zvezde su Konono No1, iz Kinšase u Kongu, orkestar na velikom broju limenih kanti priključenih na pojačala, kao i naši Svetlana Spajić i Bokan Stanković, sa svojim viđenjem naše izvorne muzike, te nastup Talabarte - prvo gostovanje jednog sastava koji osavremenjuje muzičku tradiciju španskog regiona Galicije

Ekskluzivna muzička manifestacija kakvu je naš grad odavno zaslužio!
<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..