plakat-za-takmicenjeKlub planinskog skejtborda "ATB" iz Novog Sada, ove godine po četvrti put organizuje međunarodno takmičenje na stazi kod Bukovca, pod nazivom "BURN European Mountainboard Challenge", gde će učestvovati najbolji vozači dasaka iz 10 evropskih zemalja.

Takmičenje je zakazano za 7 i 8. oktobar 2011.godine, gde će se prvog dana voziti kvalifikacione trke za prikupljanje bodova, dok će drugog dana biti održane glavne eliminacione trke, kao i freestyle takmičenje.

Tog drugog dana se očekuje i dolazak oko 1000 posetilaca, koji će uživati u vratolomijama ovih sportista. Trke se inače voze po vrlo teškoj i zahtevnoj, ali i uzbudljivoj boarder cross stazi, koja je što zbog toga, što zbog svoje dužine od 700 metara, postala vrlo cenjena među vozačima planinskog skejtborda (mountainboarda) u celom svetu, i svake godine nam se na takmičenju pojave nove zemlje i novi vozači koji žele da se isprobaju na njoj.

A kad jednom probaju srpsku prašinu (a i gostoprimstvo), oni se ponovo vraćaju sledeće godine, dovodeći još prijatelja.

Po satnici je predviđeno da eliminacione trke četiri vozača istovremeno, gde dvojica najbržih prolaze dalje u sledeću rundu, počnu u 12 časova, dok će freestyle takmičenje, inače ove godine po prvi put organizovano, početi u 16 časova.

Na kraju će uslediti svečano proglašenje pobednika i dodela priznanja i nagrada za najbolje vozače u kategoriji muškaraca, devojaka, veterana i juniora, kao i za pobednika u disciplinama Big air i best trick.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..