Treće nedelje festivala “Mesec dana Prištine u Beogradu” možete pratiti drugu izložbu mladih umetnika iz Prištine, koncert grupe Gillespie kao i pozorišnu tribinu “Društveno odgovorno pozorište na Kosovu i u Srbiji.Festival “Mesec dana Prištine u Beogradu” organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u saradnji sa Liberalno demokratskim centrom iz Prištine. Program finansira Delegacija EU u okviru programa "Podrška civilnom društvu za Republiku Srbiju 2013”.

 

Sreda, 17/6/15, Kulturni centar REX, 20h


KONCERT grupe “Gillespie" iz Prištine

“Gillespie” je underground rok bend osnovan 2005. godine, poznat po svom originalnom zvuku i uticaju na mnoge trenutno popularne bendove i muzičare na Kosovu. Do sada su više puta nastupali u zemljama regiona, a beogradskoj publici dolaze u goste po prvi put.

Pesma "E Di!" bila je na vrhu hit lista na Kosovu celih šest meseci, a singl "Luledielli" je nominovan za najbolju indie pesmu na nekoliko međunarodnih hit lista.  Bend je objavio i jedan EP (Femme Fatale) sa jednim singlom i tri zasebna snimka načinjena u jednoj radio stanici na Kosovu. Single "Femme Fatale" je nominovan za najbolju alternativnu pesmu Top Fest fesivala u Albaniji. Interesantno je da su albumi uvek publici deljeni besplatno. Bend je nastupao u regionu (Makedonija, Albanija i Crna Gora) i na Kosovu, a nedavno je bio na turneji po Zapadnom Balkanu, uključujući i Albaniju, Hrvatsku i Sloveniju.

četvrtak, 18/6/15, galerija HUB 12, 19h


OTVARANJE IZLOŽBE umetnika sa Kosova, izlažu: Art Haxhijakupi, Dardan Zhegrova, Artan Hajrullahu. Izložbu će otvoriti Irina Subotić

petak, 19/6/15, galerija HUB 12, 16h

TRIBINA “Društveno odgovorno pozorište na Kosovu i u Srbiji” učestvuju pozorišni umetnici iz Srbije i sa Kosova

Zlatko Paković, pisac i reditelj – moderator
Goran Cvetković, pozoriši reditelj i kritičar
Zana Hoxha Krasniqi, pozorišna rediteljka


Festival traje do 26. Juna do kada ćete biti u prilici da uživate u još jednom koncertu, i tribini.


Svi programi su besplatni.


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..