Beogradsko dramsko pozorište početkom novembra meseca učestvuje na dva pozorišna festivala sa svojim predstavama. 1.novembra sa predstavom ’’Eling’’ Sajmona Benta u režiji Marka Manojlovića na Festivalu ’’Dani Zorana Radmilovića’’ u Zaječaru koji se održavaju od 26.oktobra do 02. novembra po 22 put i 02.novembra sa predstavom ’’Mesec u plamenu’’ Sanje Domazet u režiji Stefana Sablića...

 

Postoji nekoliko kultnih filmova koji istražuju čudne parove. Među njima je ELING, norveški film koji je 2002. kandidovan za nagradu Oskar. Ova topla ljudska priča, sa elementima crne komedije, došla je i na scenu pozorišta iz kojeg, posle predstave, izlazimo osećajući se bolje što smo imali priliku da upoznamo likove kakvi su Eling i Kjel Barne. Pozorišna adaptacija filma ELING je svoju svetsku premijeru imala u “ Buš teatru “ u Londonu 2007. godine. ELING je proglašen za najbolju novu komediju 2008. godine od strane engleske publike i nominovan za prestižnu nagradu “ Olivije ” 2008. godine. U predstavi igraju: Pavle Pekić, Ljubomir Bandović, Jelena Ćuruvija ,Ivan Tomić i Slobodan Ćustić.

 

02.novembra sa predstavom ’’Mesec u plamenu’’ Sanje Domazet u režiji Stefana Sablića učestvujemo na Festivalu ’’Žanki u čast’’ koji se već tradicionalno po 12. put održava svakog poslednjeg vikenda u oktobru mesecu u Rabrovu, mesto u kome je Žanka Stojić rođena.

 

U vreme kada se više ne pišu pisma, već samo sms poruke ili romani i komadi koji im veoma nalikuju, nije bio mali izazov napisati komad sačinjen od epistola koje su jedna drugoj pisale slikarka Milena Pavlović Barilli i njena majka, Danica Pavlović. U predstavi uloge tumače: Đurđija Cvetić, Zorana Bećić i Mateja Popović.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..