U toku su  već uveliko probe na Novoj sceni komada Trpele-Milene Depolo i Bobana Skerlića gde igraju: Jadranka Selec, Danica Ristovski, Milena Pavlović, Milica Zarić, Nataša Marković, Slađana Vlajović, Ivana Nikolić. Ovo je komad o ispovesti žena koje su na nasilje odgovorile nasiljem - pretočene u savremenu, verbatim dramsku formu. Socijalno angažovan projekat kome je cilja da utiče na podizanje svesti o ovom problemu.

 

 

Pozorišna predstava „Trpele“ se, u širem smislu, bavi nasiljem prema ženama, ali kao osnovnu temu istraživanja ima trenutak u kome te žene odluče da se konačno suprotstave. Režiju potpisuje Boban Skerlić, premijera je 13.oktobra na Novoj sceni BDP-a, reprise su:14,18 I 29.oktobar


 23.septembra je zakazana  prva čitaća proba za  još jedan komad,  Moj sin samo malo sporije hoda  koji kreće da se radi za Veliku scenu Rade Marković i čija se premijera očekuje u drugoj polovini Novembra.


U pitanju je izuzetni tekst Ivora Martinića koji govori o porodičnim odnosima, prihvatanju drugačijih, sopstvenom primitivizmu, nemoći da pokažemo ljubav najbližima.  Drama je praizvedena 2011.u režiji Januša Kice i produkciji Zagrebaćkog kazališta mladih, odmah je postigla veliki uspeh, osvojila više od dvadeset nagrada, te tako postala jedna od najnagrađivanijih predstava u istoriji hrvatskog pozorišta. U beogradskom dramskom pozorištu režija je poverena Peđi Stojmenoviću.


U predstavi igraju: Vesna Čipčić, Miloš Biković, Milena Pavlović, Milica Zarić, Jelisaveta Orašanin, Dragiša Milojković, Ivan Tomić, Srđan Dedić, Vladan Milić, Anja Alač.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..