,,Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” igraće se u utorak 20. avgusta u pozorištu Teatrijum. Po tekstu Iva Brešana, ova predstava nastala je kao diplomska predstava studenata Akademije umetnosti u Beogradu u klasi Igora Đorđevića i Milice Kralj. U seosku zabit, stiže partijski zadatak koji nalaže da se radni narod mora početi kulturno prosvećivati. A partijski zadatak je jači od svakog pisanog zakona, važniji od pravde i ubedljiviji od istine. U sredu 21. avgusta igraće se monodrama ,,Slušaj kako govorim Sava Mrkalj” u izvođenju Dejana Stojakovića, po tekstu Godrane Ilić Marković a u režiji Dušana Aškovića. Priča o umnome koji je sve i svakome mogao oprostiti sem rđavog postupka i nadasve zle reči koja trulež stvara. 

Predstavu ,,Što se bore misli moje” publika će imati priliku da pogleda 22. avgusta u Teatrijumu.

Predstava gledaocima približava strahove i nadanja „balkanskog Hamleta“ (kako su u Evropi nazivali kneza Mihaila Obrenovića kog tumači Nebojša Đorđević), prikazuje njegove unutrašnje borbe i dileme u iščekivanju dolaska na vlast, a potom jasan odnos i požrtvovanost prema svojoj domovini. Istovremeno ukazuje na lik, delo i veliki uticaj njegove izabranice Julije, u tumačenju Dragane Obradović.

U petak 23. avgusta igraće se predstava ,,Noć u kući gospodina Kolaka”. U predstavi igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.

“Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i triumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju..da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?” - Vladimir Đurđević, autor komada ,,Noć u kući gospodina Kolaka”.

Stendap Vesne Stanković ,,Muž je kao čokolada” igraće se u subotu 24. avgusta. Provedite fantastično urnebesno veče sa neponovljivom Vesnom Stanković.

Veče posvećeno najvažnijim pitanjima u životu svake žene – Da li nam je muž zaista potreban? Ova monodrama je duhovita ispovest glumice o njenoj potrazi za mužem.

Monodrama o Đuki Tesli, majci Nikole Tesle, autorke Ružice Vasić, u izvođenju Maje Kolundžije Zoroe, igraće se u nedelju 25. avgusta. Teslini dečački nestašluci, mladalačke dileme i greške koje je pravio, život u tuđini, i genijalni pronalasci opisani su iz perspektive majke i na način koji je često različit od onoga kako su ga drugi videli.

Tokom vikenda u pozorištu Teatrijum igraće se tokom pre podneva predstave za decu u saradnji sa ,,Fondacijom Alek Kavčić”, u subotu 24. avgusta ,,Priča o igračkama” a u nedelju 25. avgusta "Koliko zrnaca do šaha?”.

Sve večernje predstave počinju u 21h, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova. Karte za večernji program se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Teatrijuma (Vuka Karadžića 1) svake večeri od 19 do 21h i vikendom od 10:30 do 12:30h. Za sve dodatne informacije o repertoaru i o predstavama posetite sajt pozorišta: teatrijum.rs.

 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..