Institut za umetničku igru završnom predstavom „Naše selo (X)“ studenata svih odseka i nivoa studija, u koreografiji Simona Majera (Austrija) svečano obeležava H godina kontinuiranog rada jedinog studijskog programa u Srbiji koji obrazuje studente u oblasti Umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, koreografija, pedagogija klasičnog baleta i savremene igre). „Naše selo (X)“ je jedinstvena predstava koju su zajednički kreirali renomirani koreograf Simon Majer i talentovani studenti Instituta za umetničku igru u Beogradu.

Pošto obeležava desetu godišnjicu rada predstava se fokusira na temu proslave, istražuje umetnost, moć i raznovrsnost proslave, baveći se raznim emocijama i iskustvima koja dolaze sa slavljem, ističući izazove i trijumfe na putu ka radosti, vitalnosti i svečanosti. „Naše selo (X)“ slavi čitav spektar ljudskih emocija i osećanja - od radosti i sreće do tuge, besa i zadovoljstva.

Pozivamo vas da doživite Naše selo - mesto gde su pokreti blagostanja postali naša igra, a zvuci blagostanja naša muzika. To je mesto gde su svi dobrodošli da učestvuju u našoj magiji, da postanu deo naše zajednice i da budu cvet koji sija pod zaštitom velikih stabala. Pridružite nam se u ovoj proslavi života i živopisnih, raznovrsnih emocija koje čine naše postojanje tako bogatim i značajnim. Produkcija: Institut za umetničku igru

Simon Majer (Austrija 1984) je klasično obučeni igrač ali i umetnik performansa i muzičar, koji u svom radu putuje između žanrova, kao i između kulturnih svetova koji su ga oblikovali: od ruralne narodne kulture, do Bečkog državnog baleta, pa do Anne Terese De Кeersmaeker, sa kojom je napravio nekoliko produkcija pre nego što je stekao ime kao solo umetnik na međunarodnoj plesnoj sceni. U kreativnom procesu, Sajmon Majer traga za slobodnim umetničkim izrazom, mešajući sve vrste žanrova i stilova kako bi omogućio senzualne, uzbudljive forme izvođenja.

Кoreograf: Simon Majer (Austrija)
Asistenti koreografije: Ognjen Vučinić, doc. Кatarina Bućić

Кostimografija: prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović

Izvođači: doc. Кatarina Bućić, Sanela Žoljić, Vanja Gerzina, Ryan Кoh Yik Heng,  Кira  Fotiu, Julia Arzumanova, Olga Omeljjanenko, Iva Ilijevski, Anja Stojankić, Olga Murašova, Tamara LJesar

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..