Od 27. maja do 31. maja u Domu kulture Studentski grad, održao se 64. po redu Festival beogradskih amaterskih pozorišta. Žiri 64. BAPA u sastavu: Milica Bajić Đogo predsednica žirija, članovi Slobodan Radović i Zoran Mitrović, posle odgledanih pet selektovanih predstava jednoglasno je doneo sledeće odluke: Specijalnu nagradu za autorski tekst dobio je Nikola Masal za tekst predstave Kavijar od praziluka, koju je izveo Teatar Ulica. Nagradu za kostim dobio je ansambl Poetskog teatra Obrenovac za jednostavna i funkcionalna rešenja. Nagradu za scenografiju dobio je Teatar 011, za efikasna stilizovana scenska rešenja.

Nagradu za žensku epizodnu ulogu žiri je dodelio Anđeliji Pavlović za ulogu gospođe Šanel u drami Osam žena, Akademskog pozorišta Branko Кrsmanović, za jednostavan a kreativan način tumačenja uloge.

Nagradu za mušku epizodnu ulogu žiri je dodelio Vladimiru Jorgiću za ulogu Bilija u predstavi Let iznad kukavičijeg gnezda Teatra 011, za sugestivno i snažno tumačenje uloge.

Nagradu za glavnu žensku ulogu, po oceni žirija, dobila je Marina Marder, za ulogu sestre Rečid u predstavi Let iznad kukavičijeg gnezda Teatra 011, za smiren i sarkastičan način tumačenja uloge.

Nagradu za glavnu mušku ulogu žiri je dodelio Aleksandru Tadiću za ulogu Save odžačara, u predstavi Klaustrofobična komedija Poetskog teatra, uz obrazloženje da je ulogu oživeo minimalističkim, a veoma efektnim sredstvima, sa mnogo topline i razumevanja.

Nagradu za kolektivnu igru dobio je ansambl za autorsku predstavu Svi smo priče - koja je tvoja? Studija BIS, uz isticanje neposredne, ujednačene i dinamične igre.

Nagradu za režiju, ovog 64. BAPA, žiri je dodelio Dušku Aškoviću, za režiju predstave rastućeg dramskog naboja i jasno definisanih odnosa likova-  Кlaustrofobične komedije Poetskog teatra.

Nagradu za predstavu u celini dobio je Teatar 011 za predstavu Let iznad kukavičijeg gnezda. Prema oceni žirija predstava je prožeta duhom britkog humora koji predstavlja kontrapunkt tragičnosti.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..