Jun je poslednji mesec u pozorišnoj sezoni 2023/24. kada će se na sceni Zvezdara teatra izvesti komadi koji će vas nasmejati, rasplakati, o kojima ćete pričati... Prodaja ulaznica počinje danas u 12 časova na blagajni i onlajn putem linka. U junu ćemo odigrati 23 predstave na matičnim pozornicama, kao i šest na gostovanjima širom Srbije i regiona. Ovog meseca 6. juna obeležavamo i 250. izvođenje duodrame „Voz“, Kormaka Makartija, sa dobro poznatim dvojcem, Vojom Brajovićem i Sergejem Trifunovićem.

Na Sceni Danilo Bata Stojković će biti izvedeno 10 predstava. Komedija „Sportsko srce“ je na repertoaru 11. juna, „Pasivno pušenje“ 12. juna, „Bajka o pozorištu“ dan kasnije, 13. juna. Komad „Nije čovek ko ne umre“ je planiran za 14. jun, „Ljubav u Savamali“ 15. juna, a „Tre sorele“ 8. juna.

„Osama-Kasaba u Njujorku“ je na repertoaru u tri termina – 1, 2. i 18. juna. Koncert stare muzike „Cicvarići“, sa pesmama starog Šapca, biće izveden 19. juna i u njemu će učestvovati veliki broj izvođača, muzičara i glumaca. Osnovne teme numera su stari Šabac, mentalitet koji obiluje izuzetnim smislom za humor, boemsko-kafanski život grada, početak kulture predratne Srbije, šabački trgovci...
Ovim koncertom će biti promovisan i trostruki kompakt-disk „Cicvarići“ u izdanju PGP RTS-a. Cena ulaznice je 2.000 dinara.

Na Novoj sceni će tokom juna šest puta biti izvedena monodrama „Knjiga o Milutinu“ – 1, 3, 4, 7, 15. i 16. juna. Komad „To kad uvati ne pušta“ je na repertoaru u tri termina – 5, 9. i 14. juna, a predstava „Kuća“ 11. i 17. juna. „Generalna proba samoubistva“ je planirana 10. juna.

Zvezdarina treća scena će tokom juna imati šest gostovanja. Predstava „Voz“ putuje u Novi Sad 2. juna, „Sportsko srce“ u Sombor 7. juna, „To kad uvati ne pušta“ gostuje u Pljevljima 20. juna, a „Knjiga o Milutinu“ na tri scene – u Surčinujuna 10. , Ćićevcu 26. juna.

Hvala vam što ste nam i ove sezone poklonili svoje poverenje, emocije i strpljenje!

Vidimo se od 8. oktobra, kada ulazimo u jubilarnu 40. godinu postojanja.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..