Repertoarski program Bitef teatra u u okviru ovogodišnje Bitef zone, predstavljaju  tri produkcije Cirkusfere, koje se služe izrazima savremenog cirkusa u sinergiji sa upečatljivim tehnikama uličnog pozorišta i fizičkog teatra - do kreiranja  zajedničkog “ekosistema” između izvođača, prostora i materije (40-60, SPOLJA, OTISCI) i dve produkcije FIST-a, od impresivne plesne alegorije života, kroz koje se početak i kraj preklapaju i međusobno prožimaju (JUST SAY IT) - do samospoznaje “da je neuspeh jednako važan kao i uspeh, ako oni uopšte postoje. Ili se to jednostavno zove – život?”(Insectum).

Predstave koje čine program Bitef zone su:

40-60, autori, izvođači i reditelji Milan Marić i Goro Osojnik, produkcija Cirkusfere i Pozorišta Ana Monro (20. maj u 20:00)

JUST SAY IT u režiji Elene Zamfiresko, produkcija FIST-a i Nacionalne akademije dramskih i filmskih umetnostiu Sofiji (21. maj u 20:00)

INSECTUM ILI POSTOJE INSEKTI KOJI PLEŠU, u režiji Yannis Didascalou, produkcija FIST-a  I Aristotelovog univerziteta u Solunu (22. maj, 19:30)

SPOLJA, autorke i izvođačice Alis Rende, produkcija Cirkusfere i Kompanije Ar (22. maj u 21:00)

OTISCI, autorke i izvođačice Hristine Šormaz, produkcija Cirkusfere i Room 100 (25. maj u 19:00)

photo Francis Rodor

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..