Majska izvođenja započinjemo jubilarnom 200. monodramom „Knjiga o Milutinu“, 11. maja od 20 časova. Prodaja ulaznica počinje danas u 12 časova onlajn i na pozorišnoj blagajni. Nakon jubilarnog izvođenja, „Knjiga o Milutinu“ će biti izvedena još četiri puta, u sledećim terminima – 13, 19, 20. i 27. maja. Na Novoj sceni će tokom maja tri puta biti izvedena i predstava „Kuća“ – 16, 22. i 23. maja, komedija „To kad uvati ne pušta“ – 18, 25. i 30. maja, duodrama „Voz“ takođe tri puta – 17, 24. i 28. maja. „Generalna proba samoubistva“ je na repertoaru 21. maja. 

U maju ćemo ugostiti i amatersko pozorište „Poetski teatar“ iz Obrenovca, koje će izvesti komad Dušana Kovačevića „Klaustrofobična komedija“, u režiji Duška Aškovića. Na Sceni „Danilo Bata Stojković“ 31. maja će biti izveden i koncert Lene Kovačević, pod nazivom „Moje pesme, moji snovi: filmska i Lenina muzika“.

Komedija „Bajka o pozorištu“ je planirana u dva termina, 14. i 29. maja, a smejaćete se i uz „Pasivno pušenje“ 18. maja, kao i „Sportsko srce“ 21. maja. „Klasutrofobična komedija“ će biti izvedena 19. i 30. maja, „Nije čovek ko ne umre“ 16. maja i „Tre sorele“ 26. maja.

Tokom maja nastavaljamo s gostovanjima u zemlji i inostranstvu. „Knjiga o Milutinu“ gostuje na scenama u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Raškoj, Kikindi i Novom Sadu. „Ljubav u Savamali“ će igrati pred novosadskom publikom, a „Kuća“ putuje u Frankfurt.  

Molimo vas da tokom gledanja predstave poštujete pozorišni bonton. Telefoniranjem ometate glumce koji igraju predstavu, kao i publiku koja poštuje pozorišni čin. U pozorištu je dozvoljeno da budete oflajn (koristite to pravo)!

Radno vreme blagajne je 12-18 časova, odnosno do početka predstave, kao i vikendom dva sata pre početka predstave.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..