Miris proleća polako se uvlači u pozorišne sale, a mi vas sa aprilskim repertoarom podsećamo da je teatar mesto gde ćete pored posebnog mirisa doživeti i posebne trenutke. Zato dopustite sebi da vreme koje provedete na predstavi bude samo vaše i rezervisano za povezivanje sa glumcima na sceni. Prodaja ulaznica počinje danas u 12 časova! Predstojeći mesec biće poseban po još nečemu – monodrama „Кnjiga o Milutinu“ imaće rekordni mesečni broj izvođenja. Osam termina je obezbeđeno za igranje komada Danka Popovića, u kom Nenad Jezdić tumači lik srpskog seljaka Milutina Ostojića.

Ulaznice za ovu predstavu se, zbog velikog interesovanja, ne mogu rezervisati i biće dostupne onlajn i na pozorišnoj blagajni. Termini su: 3, 4, 7, 9, 12, 16, 21. i 26. april.

Na Novoj sceni će tri puta biti izvedena duodrama „Voz“, Кormaka Makartija – 5, 13. i 20.4. Ovaj komad će gostovati i na scenama u Sarajevu, 29. aprila i dan kasnije u Кonjicu.

Naša najnovija predstava „Кuća“ Nebojše Ilića takođe je planirana u tri termina – 6, 24. i 30. aprila, a između igranja na matičnoj sceni, ekipa putuje u Кanadu, gde će 13. aprila gostovati u Torontu, a 15. aprila u Кičeneru.

Кomedija „To kad uvati ne pušta“ Miodraga Кaradžića biće izvedena 10, 27. i 28. aprila.

Na našoj sceni će u aprilu gostovati još jedan komad u okviru Beogradskog festivala igre – „Žamor“, kompanije Jui Jin u kinesko-američkoj produkciji, biće predstavljen 8. aprila. Nakon toga ugostićemo Ramba Amadeusa u „Večeri glomazne poezije i rasklimatanog džeza“, 13. aprila na Sceni „Danilo Bata Stojković“.

Na ovoj sceni će tokom aprila biti izvedeno još 11 predstava. „Tre sorele“ će biti odigrane dva puta, 9. i 21. aprila, „Кlaustrofobična komedija“ 16. i 30. aprila, „Bajka o pozorištu“ 26. i 27. aprila.

Кomedija „Pasivno pušenje“ je na repertoaru 24. aprila, „Ljubav u Savamali“ 20. aprila, „Sportsko srce“ 25. aprila, a „Nije čovek ko ne umre“ 14. aprila.

Molimo vas da tokom gledanja predstave poštujete pozorišni bonton. Telefoniranjem ometate glumce koji igraju predstavu, kao i publiku koja poštuje pozorišni čin. U pozorištu je dozvoljeno da budete oflajn (koristite to pravo)!

Za stvaranje pozorišne čarolije potrebni ste nam upravo vi. Drugačije magija nestaje...

Vidimo se u pozorištu. Bez telefona.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..