Ustanova kulture Parobrod u saradnji sa brendom „Schauma“ od 09. do 12. februara organizuje projekat „Vreme je za porodicu“. U okviru ovog projekta očekuju vas interaktivne predstave i tribine koje će vas podsetiti na važnost komunikacije između članova porodice i funkcionalna rešenja koja učvršćuju porodične veze. Nažalost, mnogo toga danas je ugrožava i svakodnevni porodični život ponekad se čini neuravnoteženim. Stres, umor, nerazumevanje, generacijski jaz, nedostatak vremena... samo su neki od faktora koji mogu loše uticati na porodični život.

„Schauma“ već više od 80 godina brine o svakom članu porodice i inspiriše ih da uživaju u zajedničkim trenucima i stvaraju najlepše uspomene, kojih će se rado sećati celog života.

Predstave su preporučene za decu uzrasta 12+.

PROGRAM:

Petak, 09.02. u 19h Predstava "Tri P", polaznici Studija kulture govora i glume Minje Filipović

Subota, 10.02. u 19h Predstava "Ispovesti", polaznici škole glume „Snežana i Nenad Nenadović“

Ponedeljak 12.02. u 19h Tribina „Кoliko razumemo sebe u relaciji sa decom?"

Ulaz na sve programe je slobodan!

Zbog ograničenog broja mesta preporučuje se prijava putem telefona 011/41 42 163, mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i preko društvenih mreža UК Parobrod.

Predstava "Tri P" - Problemi u četvoročlanoj porodici se javljaju dnevno, gde komunikacija među generacijama nije na zavidnom nivou. To su problemi koji uglavnom muče veliki deo naše populacije, jer gubimo poštovanje, poverenje i nemamo podršku od onih koji bi trebalo da su nam najbliži. Ti problemi, ako se ne rešavaju, ako se ne čujemo i ne razumemo, narastaju u sve veće konflikte. Rešenja su uglavnom vrlo jednostavna i ako ih usvojimo možemo život učiniti, sigurno mnogo lepšim.

Predstava "Ispovesti" - Adolescenti su kao što je poznato najznačajniji, najosetljiviji i najranjiviji deo našeg društva. U školi glume „Snežana i Nenad Nenadović“ se trudimo da uporedo sa glumačkim oblikovanjem naših đaka, utičemo na njihove vrednosne standarde. U takvom konceptu škole, ,,Ispovesti" su deo projekta u kome deca pričaju priče na osnovu sopstvenih doživljaja ili doživljaja drugara u kojima je gluma instrument, vodič ka pozitivnom sistemu vrednosti.

Tribina "Кoliko razumemo sebe u relaciji sa decom?" - Кako emocije oblikuju odnose i kako ih prepoznavati i prevazilaziti u realnim situacijama sa najbližima? Ideja tribina je dotaknuti samopreispitivanje nekih sopstvenih istina koje su samo odjeci prošlosti. Preispitivanje sopstvenih stavova i ideja zahteva suočavanje sa ličnim mestima nesigurnosti. Кoliko zaista čujemo jedni druge u porodici, koliko se razumemo i da li je to i koliko uopšte moguće iz trenutne perspektive ličnog razumevanja sebe i drugih. Pomeranje lične perspektive zahteva konstantno prevazilaženje sopstvene nesigurnosti.

Moderator tribine: Marija Pavlović, direktorka UК Parobrod

Gosti tribine:
Minja Filipović, glumica
Isidora Trifunović, dipl. inž informacionih sistema
Jasmina Janković Stojanović, urednica i preduzetnica

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..