COMPANY STIVENA SONDHAJMA, PO ROMANU DŽORDŽA FURTA - Za novu muzičku komediju menadžment Madlenianuma, na čelu sa umetničkim direktorom Andrejom Rackovim, je odabrao muzičku komediju Company, na muziku i stihove Stivena Sondhajma i po knjizi Džordža Furta. Originalna produkcija na Brodveju iz 1970, koju je radio i režirao Harold Princ, dok je orkestraciju radio Džonatan Tunik, nominovana je za rekordnih 14 nagrada Toni, osvojivši šest. Company je bio među prvim „knjiškim“ mjuziklima koji su se bavili savremenim zabavljanjem, brakom i razvodom, i značajan je primer „konceptualnog mjuzikla“ bez linearnog zapleta. U seriji vinjeta, Company prati neženju Bobija u interakciji sa svojim oženjenim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan.

U Madlenianumu se od kraja prošle godine rade muzičke probe pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, koja je  zajedno sa Jovanom Jezdović uradila i prepev stihova, po prevodu Zorana i Ivane Paunović, režijske probe vodi Nebojša Bradić, za scenografiju je zadužen Geroslav Zarić, kostimograf je Marina Medenica, a koreograf Vera Obradović, lekturu će raditi Dijana Marojević. Premijera ovog mjuzikla se očekuje 15. marta na Velikoj sceni Madlenianuma.

Glavnu ulogu u komadu Roberta tumači Slaven Došlo. Njegova „družina” su: Vanja Milačić, Branislava Podrumac, Ivana Popović, Jelena Jovičić, Olivera Bacić, Nataša Marković, Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, Daniel Sič, Žarko Stepanov, Hadži Nenad Maričić, Nikola Bulatović i Petar Đurđević.

Delo se izvodi u saradnji sa Music Theatre International www.mtishows.eu.

Foto Miloš Nadaždin

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..