Pred sam kraj godine, od 21. do 29. decembra Bitef teatar za svoju publiku prirediće poseban program - Nedelju savremenog plesa, u okviru koje će imati priliku da pogledaju najnovije predstave Bitef dens kompanije. Program Nedelje savremenog plesa četiri produkcije Bitef dens kompanije: Životinjska farma i Zidanje Skadra, priznatog i nagrađivanog koreografa Miloša Isailovića,  Skenderbeg, vodeće autorke u oblasti savremenog plesa Isidore Stanišić i  Alpha Girls, kojim su mladi koreografi Tamara Pjević i Jakša Filipovac uspešno počeli da razvijaju svoje autorske rukopise.

Pored toga, publika će biti u prilici i da se kroz video projekcije arhivskih snimaka upozna sa ranijim uspešnim produkcijama Bitef dens kompanije: Alpha boys, Gaja Vajcmana i Roni Haver i Yesterday seti se da zaboraviš, britanske koreografkinje Jasmin Vardimon.

U želji da obraduje svoju publiku pred novogodišnje praznike, Bitef teatar u saradnji sa Vulkan izdavaštvom pripremio je i posebno iznenađenje, pa će tako komplet ulaznica za sve četiri predstave u okviru programa Nedelje savremenog plesa biti dostupan sa popustom od 50%, a svo koji ga kupe dobiće na poklon i knjigu.
„Nadamo se da će ovaj repertoarski poduhvat u još većoj meri skrenuti pažnju publike na izuzetne autore i izvođače koji kreiraju svoja dela na sceni Bitef teatra, i da ćemo kroz ples i pokret na najbolji mogući način, u poslednjoj nedelji decembra, krenuti u susret 2024 godini”, poručuje osnivačica Bitef dens kompanije Jelena Kajgo.

Nedelja savremenog plesa u Bitef teatru organizovana je u cilju promocije plesnog teatra, odnosno rada Bitef dens kompanije, koja se bliži važnom jubileju - obeležavanju petnaest godina od svog osnivanja. U tom periodu kompanija je realizovala četrdeset plesnih produkcija i preko dvesta gostovanja u zemlji i svetu, dok je za svoje produkcije osvojila trideset nagrada. Za Bitef dens kompaniju su predstave kreirali najznačajniji domaći, ali i eminentni evropski koreografi, Gaj Vajcaman, Roni Haver, Edvard Klug, Konstanca Makras, Jasmin Vardimon, Feliks Landerer…

Foto: Slavica Dolašević (Alfa girls, Zidanje Skadra, Životinjska farma i Skenderbeg)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..