img0012 Institut Servantes i Bitef teatar dovode po prvi put u Beograd pozorišnu trupu Ikera Gomesa, renomiranog španskog reditelja i koreografa.  On će zajedno sa svojom glumačkom ekipom izvesti u sredu u 20.00h u Bitefu modernu pozorišnu predstavu Apple love - 9 priča o potpunoj ljubavi.

 


Apple love
je moderna pozorišna predstava koja kombinuje moderan ples , fizičko pozorište , scenski video i video-mjuzikl i koja istražuje temu univerzalne ljubavi . Ljubav je široka tema koja je već nebrojeno puta analizirana kroz umetnost, filozofiju, religiju i nauku.


Ova pozorišna predstava istražuje POTPUNU LJUBAV . Zapravo kroz 9 priča glumci istražuju različite oblike ljubavi koje nam nude mediji: instant ljubav , sveža ljubav , ljubavni klišei i fantazije, pilule ljubavi koje nude telenovele, žuta štampa, Internet stranice, ljubavne pesme...


Potpuna ljubav se tako pretvara u traganje, osvajanje i konzumiranje predmeta ljubavi kako nam nameću mediji. A da li je to ljubav?


Ljubav je univerzalno osećanje, kao što je jabuka jedina voćka koja postoji u celom svetu - kaže Iker Gomes. Ljubav ne mora uvek da bude crvena , zabranjena, putena, ona može biti sveža, dostupna kao zelena boja.


Iker Gomes
završio je studije na Fakultetu lepih umetnosti u Baskiji. Nakon toga odlazi za Barselonu gde radi uspešno u različitim pozorišnim trupama. Na poziv Narodnog pozorišta odlazi u Švajcarsku gde uspešno radi kao plesač. Oduvek ga je zanimalo moderno pozorište i pozorišna istraživanja. Napušta klasično pozorište i sarađuje sa brojim evropskim trupama. Kompaniju Teatro Físico osnovao je 2007. godine. Od svog nastanka pozorišna trupa je iznedrila tri celovečernja programa koristeći se zajedničkim motivom: ples, muzika uživo, teatar, video i neizbežna doza humora. Zahvaljujući saradnji Instituta Servantes i Bitef teatra nastupiće u sredu prvi put pred beogradskom publikom.


Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se nabaviti na biletarnici Bitef teatra.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..