Monodrama ,,Nenapisana pisma“ u izvođenju prvakinje Narodnog pozorišta iz Beograda, Vanje Milačić, biće održana u subotu, 17. juna, u 18 časova u Atrijumu Narodnog muzeja Srbije u Beogradu,  u organizaciji Umetničke galerije ,,Nadežda Petrović” i Narodnog muzeja Srbije. Ulaz je slobodan. Predstava se izvodi povodom obeležavanja jubileja 150 godina od rođenja naše velike slikarke Nadežde Petrović,  kao deo programa projekta ,,Čačanska Rodna – Čačak prestonica kulture Srbije 2023.“

Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim i umetničkim nedoumicama, položajem umetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu Nenapisana pisma, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović, u produkciji Gradskog pozorišta Čačak i saradnji sa beogradskom kućom FAME Solutions.

Lik Nadežde Petrović poveren je Vanji Milačić, glumici Narodnog Pozorišta u Beogradu koja je ovim povodom izjavila: „Osećam se počastvovanom što mi je ukazano poverenje grada Čačka i njegovih građana da odigram boginju njihovog podneblja i da na taj način umetnički i ljudski približim novim generacijama mogućnost da saznaju koliko je značajna Nadežda Petrović bila i za njihov sadašnji život i položaj. Osim njenih visokoumetničkih slikarskih radova, ostavila nam je mogućnost da žene današnjeg vremena mogu slobodno da biraju način na koji će živeti.”

Nataša Radulović, Milkica Miletić i Vanja Milačić predvode veliki ženski tim koji stoji iza ove predstave. Scenografiju je uradila Marija Lukić - Shabby Chic Design iz Čačka, kostim Marta Čkonjević, a originalnu muziku napisala je Ana Krstajić, kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija Stvara, dok dizajn potpisuje Ana Krbanjević. Inspicijent predstave je Sanja Mimica.   

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..