Ove nedelje vam iz galaksije legendarnih trenutaka preporučujemo komad „Ljubav u Savamali“ Ivana Lalića, koju je režirao Darijan Mihajlović, a koji je na repertoaru 15. oktobra u 19.30 na Sceni Danilo Bata Stojković. „Ovo je priča o ljudima koji su jednu nevolju zamenili drugom nevoljom. Ljudima koji su krenuli ostavivši svoje nebo, gradove, uspomene i našli se, ogromna većina, u jednom trenutku u Srbiji, Beogradu, još lokalnije, opštini Savski Venac, a onda i u Savamali. Mi smo sazidali kuću na putu. Savamala je predvorje te kuće i nemi učesnik najvećeg događaja u istoriji preseljenja čitavih naroda. Ljubav u Savamali, priča je o nama i našoj kući na putu.“, kaže o ovom komadu reditelj Darijan Mihajlović.

Glumačku ekipu čine: Miloš Đorđević, Elizabeta Đorevska, Mina Sovtić, Branko Vidaković, Milan Vasić, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.
 
Za ulogu Ahmeda u ovoj predstavi Milan Vasić je dobio statuetu „Ćuran" za najbolje glumačko ostvarenje, na 48. „Danima komedije" u Jagodini, dok je na istom festivalu pisac Ivan Lalić dobio priznanje za najbolji savremeni domaći komediografski tekst.
 
„Ljubav u Savamali” nije komad koji govori o migrantima. Komad zapravo govori o nama. O đavolskom zagrljaju predvidivih stereotipa koji se susreću na neodoljivim šarmom urođenog gostoprimstva ljudi sa Balkana. Poigravanje stereotipima zapravo jeste ključ komada koji jednu epsku tragediju pretvara u šansu za novi život na ovim prostorima, ali i u Evropi. – kaže Lalić.
 
Ulaznice za ovu, kao i za ostale predstave u oktobru možete nabaviti putem onlajn prodaje, ili dolaskom na blagajnu pozorišta. Radno vreme biletarnice je radnim danima 12-18 časova (odnosno do početka predstave) i vikendima dva sata pre početka predstave.
 
Čekamo vas u novoj sezoni teatra pod zvezdama!

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..