Pedeset šesto izdanje festivala Bitef održaće se u Beogradu od 23. septembra do 2. oktobra 2022. godine, uz devet predstava vodećih evropskih i svetskih autora u glavnom programu i raznovrstan prateći program. Pored tradicionalnih pratećih programa kao što su Susreti sa autorima i Polifonija, ove godine će se održati i plenarni sastanak organizacije IETM, što će biti prilika da se vodeći pozorišni profesionalci iz celog sveta okupe u Beogradu.Reč je o četvorodnevnom događaju sa više od 500 učesnika pod sloganom WORK HARD, LIVE HARDER! i u okviru koga će se organizovati stručne tribine, predavanja radionice i drugi vidovi razmene iskustava između pozorišnih radnika iz svih krajeva sveta.

Tema sastanka je usko vezana uz temu ovogodišnjeg Bitefa koji se bavi pitanjem rada u savremenom društvu, ali i umetnosti. Učesnici sastanka će pokušati da pronađu odgovore na pitanja ka što su: U kakvom stanju je tržište rada u današnjem kasnom kapitalizmu? Kakav je efekat neoliberalne eksploatacije na društva u celini? Šta se dešava sa pravima radnika i uslovima njihovog rada nakon pandemije? Kako se rad transformisao u izvođačkim umetnostima i pozorištu? Kako se postiže stabilnost i predvidljivost u svetu koji se dramatično menja?

PREDSTAVITE VAŠ PROJEKAT!

U okviru plenarnog sastanka IETM, biće organizovana i Pitchorama, poseban program namenjen srpskim, ali i umetnicima iz celog sveta, u okviru koga će oni imati priliku da predstave svoje projekte i pronađu partnere za njihovu realizaciju. Rok za prijavu ističe 8. avgusta, a detaljne informacije i uputstva za prijavu se nalaze na ovom linku.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..