Izuzetno gledana predstava Moj muž, za koju se uvek traži karta više, nastala po istoimenoj zbirci priča Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić, u četvrtak 28. aprila biće izvedena pedeseti put. U predstavi koja je imala premijeru 18. aprila 2021. godine na sceni Studio JDP, u prisustvu spisateljice Rumene Bužarovske, igraju Jovana Belović i Sanja Marković. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković, a kompozitor Luka Mejdžor. Knjigu Rumene Bužarovske prevela je Irena Šentevska.

Predstava Moj muž do sada je gostovala na Internacionalnom pozorišnom festivalu MOT u Skoplju, festivalu „Ohridsko leto” u Ohridu (Severna Makedonija), beogradskom Belefu. Na festivalima u Banjaluci („Zaplet 13“) i u Topoli (Festival duodrame) osvojila je nagrade za najbolju predstavu, a Jovana Belović i Sanja Marković su podelile nagrade za najbolje glumice festivala.

Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za predstavu Moj muž dobili su Jovana Tomić za režiju, Dimitrije Kokanov za dramatizaciju, a za niz uloga koje u predstavi tumače, istu nagradu su ponele i Jovana Belović i Sanja Marković. Ove dve glumice su, za uloge u istoj predstavi, dobitnice i nagrada JDP-a i Fondacije JDP-a „Branka i Mlađa Veselinović“ za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nagrade „Nebojša Glogovac” za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca koju je Pozorište zajedno sa Gradom Beogradom ustanovilo prošle godine.

Predstava Moj muž 7. i 8. maja učestvuje na Festivalu malih scena u Rijeci.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..