Studio-fotoNovoosnovani Baletski studio „KOSTJUKOV – DRAGIČEVIĆ“ koji će od ove sezone raditi pri Centru lepih umetnosti Guarnerius, počinje sa radom u ponedeljak, 3. oktobra 2011, časom najmlađe grupe polaznika (18 časova).

Centar lepih umetnosti Guarnerius je u svojoj XI sezoni započeo ekskluzivnu saradnju sa prvacima Baleta Narodnog pozorišta, KONSTANTINOM KOSTJUKOVIM i DUŠKOM DRAGIČEVIĆ, a za rad sa našim najistaknutijim baletskim umetnicima vlada veliko interesovanje.

Baletski studio „KOSTJUKOV-DRAGIČEVIĆ“ je ostvarenje višegodišnje ideje ovih umetnika da kao predavači, svoje izuzetno umeće, znanje i iskustvo prenesu budućim igračima, a pokretanje ovakvog studija je i ispunjenje cilja Guarneriusa da umetnost baleta učiniti važnim segmentom svojih aktivnosti.

Sa željom da se pruži mogućnost za kompletno baletsko sazrevanje i edukaciju, pored rada sa decom uzrasta od 4 do 9 godina, aktivnosti baletskog studija uključuju i muške i ženske časove klasičnog baleta za uzrast VI, VII i VIII razreda baletske škole, kao i rad na programu ispita određene godine, pripremu za takmičenja, pripremu repertoara, časove za profesionalne baletske igrače i pripremu za audicije.

Konstantin Kostjukov i Duška Dragičević su dobitnici prestižnih svetskih i domaćih priznanja.

Posle više od dve decenije vrhunske igračke karijere i šest godina provedenih na čelu Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagoški rad je logičan nastavak baletske karijere umetnika svetske slave, Konstantina Kostjukova, koji između ostalog, poseduje i diplomu Fakulteta za koreografe i pedagoge u Kijevu.

Primabalerina Duška Dragičević se pored velike i bogate igračke karijere, poslednjih godina bavi i pedagoškim radom u beogradskom Narodnom pozorištu, a jedini je baletski umetnik sa naših prostora koji je diplomirao u čuvenoj baletskog školi pri Baljšoj teatru u Moskvi.

Kostjukov i Dragičevićeva ističu: „Naša ideja je da se u prelepom prostoru Guarneriusa, deca na najbolji način upoznaju sa lepotom muzike i pokreta i da uz profesionalnu edukaciju izgrade sopstveni ukus i interesovanja. Nakon mnogo godina provedenih u baletu, stečeno iskustvo nas na neki način i obavezuje da svoje ogromno znanje prenesemo mladima i da učestvujemo u formiranju budućih baletskih igrača.“.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..