Institut za umetničku igru već je najavio uzbudljivi i razigrani novembar. Prethodne dve nedelje donele su nekoliko premijera i regionalnih gostovanja, a do kraja meseca skrećemo pažnju na još dve značajne premijere plesnih predstava i jedan performans. U subotu, 20. novembra u 20 časova, u okviru Međunarodnog projekta, Drugi način komunikacije, u Ostavinskoj galeriji, biće izveden performans “Hafetopatija” umetnice Prof. dr Snežane Arnautović Stjepanović. Posle izuzetno uspešne godine i nekoliko zapaženih premijera, među kojima su svakako plesna predstava Grand Hotel u Madlenianumu i opera Aida na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, Prof. Aleksandar Ilić 22. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad donosi Beogradsku premijeru plesne predstave “Igra s mitom”.

Na istoj sceni 24. novembra 2021. u 20 časova premijerno će biti prikazan film “64.74”, master rad autorke Katarine Stojković.

U izvođenju kompanije Balet mladih 27. novembra, takođe u Domu kulture Studentski grad, biće izveden gala koncert u koreografiji Amalie Mindutriu s početkom u 20 časova.

Podsećamo da je Institut za umetničku igru u saradnji s Narodnim pozorištem iz Sarajeva, organizovao  godišnju audiciju za prijem članova u ansambl baleta te kuće.


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..