Kažu da je smeh terapija, kao i da je jedna od najboljih komedija u gradu „Bajka o pozorištu“, Vladimira Đurđevića, koja se na sceni Zvezdara teatra izvodi već 7 godina. „Iako naslovljen kao bajka, ovaj komad, na žalost, mnogo više korespondira sa stvarnošću od bajki koje znamo. Položaj kulture, a pre svega pozorišta, i kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita su glavne teme kojima se ova predstava bavi. - kaže pisac ovog komada, Vladimir Đurđević. Rediteljski ju je postavio Marko Misirača uz glumačku ekipu: Tihomir Stanić, Branislav Zeremski, Miodrag Krstović, Vesna Stanković, Petar Strugar / Stefan Radonjić, Iskra Brajović i Snežana Savić.

Predstava je nakon nepunih godinu dana igranja dobila nagradu publike za najbolji komad na Nušićevim danima u Smederevu, a na ovom festivalu Miodrag Krstović je dobio nagradu stručnog žirija za najbolje glumačko ostvarenje.

Zanimljiv je splet okolnosti koji je doveo do toga da se tekst za ovu predstavu nađe pred upravom Zvezdara teatra, koja je odlučila da komad postavi na sceni Danilo Bata Stojković.  Taj događaj nam prepričava glavni glumac komada, Tihomir Stanić.

„Mladi reditelj Marko Misirača dao mi je svoj tekst „Demon iz Debarmale“, koji sam poneo kao predlog Beogradskom dramskom pozorištu da ga stavimo na repertoar. Seo sam u taksi, rekao gde idem i pošto sam se zapričao sa taksistom o svemu i svačemu, odjednom shvatim da me je dovezao ispred Zvezdara teatra. Kaže čovek, izvinite, gasim taksimetar, vozim vas tamo, ja kažem ne ne kad ste me ovde dovezli, ovde ću i izaći. Izađem i zateknem u pozorištu upravnika Duška Kovačevića i njegovog pomoćnika Nenada Brkića. Kažem im kako me taksista slučajno dovezao ovde. Oni mi ne veruju, i mislim da mi Duško još uvek ne veruje. Predložim im da radimo „Demona“ na Zvezdari. Oni kažu ne, tu ima suviše likova, mračan je komad, da li imate neku komediju. Pozovem Marka Misiraču, a on kaže, o bože, danas mi je Vlada Đurđević poslao tekst svoje komedije. I evo, igramo predstavu Bajka u pozorištu sa velikim uspehom u Zvezdara teatru!“.

„Bajka“ je na repertoaru u sredu 27. oktobra, a u novembru se vidimo 23.11. od 19.30 časova!

Karte su dostupne i onlajn na sajtu pozorišta, a radno vreme blagajne je 12-18 časova radnim danima odnosno do početka predstave, kao i vikendima dva sata pre početka predstave. 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..