Ovogodišnji 33. Festival humora za decu, od 13. do 16. septembra, neće u potpunosti ostati bez pozorišnog programa. Iako zbog situacije sa kovidom 19, neće biti realizovani programi revije dečjih dramskih grupa, Puls teatar će ipak za najmlađe igrati predstave u više termina, namenjene uzrastima posetilaca. Prvaci će moći da pogledaju pozorišnu predstavu „Uplakana Katarina“, glumca Zorana Ćosića u režiji Aleksandra Trmčića ( 13.septembar), a ostali neobičnu i mnogonagrađivanu predstavu „Srebrni car„ , po motivima drame Sanje Savić u režiji Davida Alića ( 14.septembra). Dramski tekst Nataše Ilić, koji je namenjen najmlađoj populaciji, takođe će izvodite ansambl ovog pozorišta u sredu 15. septembra.

Program 33. Međunarodnog festivala humora za decu (13 - 16. 9. 2021.)

SMEH JE UVEK ZDRAV I VAŽAN ZA DETE !

Ponedeljak, 13. septembar
Poklon predstava za prvake kao najava Festivala (PULS teatar, sala CKL)

Utorak, 14. septembar

PULS teatar za starije osnovce (Sala CKL)

11:30 Pozdrav gostima: KNJIGOTERAPIJA i pesnik DEJAN ALEKSIĆ (GAŠIN trg ispred Biblioteke)   - MAŠTAM, PIŠEM I SLIKAM – izložba NAJ dečjih radova sa konkursa u GAŠINOJ galeriji (Biblioteka)

12:00 I SMEHA, SMEHA DECI! – svečani početak (sala Biblioteke)

12:30– Ako znaš da TAKO STOJE STVARI, pa MIRAN KAO PREPARIRAN prođeš kroz „brojeve i azbuku“, a  kao PRVAK U HVATANJU ZJALA se nađeš u Madagaskaru i doneseš DESET DEČJIH ZAPOVESTI i kao   JUNAK U TREGERIMA stigneš u Lazarevac i okitiš se ZLATNIM GAŠINIM PEROM, onda si JOVO  ČULIĆ (Princ dečjeg carstva) iz Banjaluke. Govore: Rada Bulatović i Jovo Čulić, naravno. Savet festivala dodeljuje ZLATNO GAŠINO KRILO voditelju i animatoru, autoru i uredniku  radio i TV emisija za decu, čoveku koji afirmiše dečje stvaralaštvo i ugroženima vraća OSMEH.  Jasno i glasno: PREDRAG VUKOVIĆ PEĐOLINO rečima Slobodana Stanišića i Toda Nikoletića

13:15 Gaša predstavlja:
- „SELO SAS JEDAN PADEŽ“ (nova knjiga iz Biblioteke Zlatno Gašino pero). Autor Vlasta Cenić  i recenzent Violeta Jović
 - Knjigu „TANKA NIT“ koja je SELENI BERIĆ donela prvu GAŠINU ZLATNU DIPLOMU za   omladince. Slobodan Stanišić razgovara sa dobitnicom. Gost: Miladin Berić, pesnik i   aforističar.

17:00 PEĐOLINO ŠOU i Gašini pisci (Slobodan, Jovo, Vlasta, Dejan, Dušan, Violeta, Tode, Goran,   Stevan i Miladin) za DECU i građane na Gašinom trgu ispred Biblioteke

19:00 SLAVUJ I(LI) ZMAJ – mesto i značaj poezije Dobrice Erića (Zbornik sa prošlogodišnjeg okruglog   stola) (Etno selo Babina reka)

Sreda, 15. septembar

PULS teatar za mlađe osnovce (Sala CKL)

8:00- 10:00 Pisci u OŠ (zavisi od bezbednosne situacije)

10:30 Kad napišeš knjigu koja je,po svojoj filozofiji i afirmaciji kreativnog čitanja prirode i života,  jedna predivna lekovita, maštovita, humana, poučna, pametna, dragocena, interesantna, uzvišena,   lirična, „belo-humorna“, nežna i tanana kao što je VILA ROSA, onda zaslužiš Srebrno Gašino pero  kao VIOLETA JOVIĆ. Govori Ostoja Prodanović, predsednik žirija. (sala Biblioteke)

12:00 U prvoj generaciji profesora dr Slobodana Ž. Markovića je bio i LjUBIVOJE RŠUMOVIĆ. Stoga se   Okrugli sto o značaju Ršumovih dela za decu održava u Markovića avliji (Gornji Mušić). Moderator   prof. dr Zorana Opačić.

17:00 POKAŽI ŠTA ZNAŠ – baletske grupe (Gašin trg ispred Biblioteke)
 
Četvrtak, 16. septembar

10:30 Ekološki pozdrav nagrađenima
 - Patuljci u panju Miloša Živkovića. Govori mentor Dušan Rajšić
 - Turistička organizacija Lazarevca – o reciklaži (Gašin trg ispred Biblioteke) 1130 GAŠINO PERO za knjigu PLANETA REČI i Pavle Mitrović iz Kraljeva

11:45 IMAO SI LUDU SREĆU DA SI BOLJI – GAŠA dodeljuje diplome nagrađenima, a pomažu mu Slavka,  Rada, Tode, Goran i Bane

17:00 NAJMLAĐI MASKIRANI ispred Biblioteke i rezultati sa onlajn maskenbala  17:10 Za njih - za decu i za građane – Tode Nikoletić i Bane Rosić stihom i pesmom poručuju:  Žalimo što  nema čuvenog karnevala, ali negujte veselje, ljubav i SMEH do sledećeg festivala.

Čuvajte zdravlje i sanjajte snove fine – vidimo se dogodine!

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..