StandUp01Prvi festival Stand up komedije u Srbiji i takmičenje novih talenata održaće se od 14-16. oktobra 2011, u Domu omladine Beograd. StandUpFest2011 okupiće 17 najboljih stand up komičara iz čitavog regiona.

Projekcija filma:


PROJEKCIJA DOKUMENTARCA O ŽIVOTU STAND UP KOMIČARA
Klub Blowup, Bulevar Despota Stefana 36a (eks 29. novembra)

U okviru programa StandUpFesta, 15. oktobra od 17 h u klubu Blowup, održaće se projekcija autobiografskog dokumentarnog filma o životu stand up komičara "Godina", jedinstven filmski eksperiment na ovim prostorima. Godinu dana života komičara u sat i po vremena filma - ubedljivo, iz prve ruke!

Film "Godina" prikazuje život Perice Jerkovića, slovenačkog stand up komičara bosanskog porekla, koji je u razdoblju od godinu dana snimao svet oko sebe: slovenačku stand-up scenu koja se rapidno razvija, njen kontakt sa estradom, nastanak ex-yu stand-up scene, izlete hrvatsko-slovenačke ekspedicije komičara u engleske stand-up klubove, biciklističke avanture po Rumuniji. Ovaj film je ubedljivo svedočastvo o prijateljstvima i trvenjima komičara, ali i priča o ličnim uspesima i padovima autora, njegovim intimnim radostima i razočarenjima. Oko kamere beleži sve ono što se inače vešto skriva od gledalaca. Bez hronološkog ređanja događaja i bez pouke na kraju.


Info o učesnicim festivala:


Prvog dana StandUpFesta, 14. oktobra,  na scenu izlaze stand up komičari iz svih krajeva bivše Jugoslavije: Tadej Toš (SLO), Domagoj Pintarić (HR), Perica Jerković (SLO/BIH), Srđan Jovanović (SRB), Nikola Todoroski (MK), Marijan Gorgijevski (MK), Jure Murko (SLO), Mariana Aranđelović (SRB) i Nesha Bridges (SRB).
15. oktobra posetioce Doma omladine zasmejavaće još deset stand up komičarki i komičara: Andrea Andrassy (HR), Marina Orsag (HR), Lucija Ćirović (SLO), Vlatko Štampar (HR), Aleks Curać Šarić(HR), Tin Vodopivec (SLO), Pedja Bajović (HR/BIH/SRB/CG), Nikola Silić (SRB), Aleksandar Perišić (SRB) i Srđan Dinčić (SRB).
komične biografije nekih učesnika:

Andrea Andrassy(HR):  Kao devojčica na jednoj proslavi se popela na stejdž i ispričala masan vic – rezultat je bio nedelju dana bez televizora i ceo život bez dlake na jeziku. Iako je počela sa relativno crnim humorom, svoj materijal je proširila na svakidašnje teme, a  najviše je inspirišu muško-ženski odnosi i nelogičnosti u njima.

Pedja Bajović(HR/SRB/BIH/CG): Pedja Bajović nije hteo da bude komičar. Hteo je da bude pilot. Ne zbog letenja, nego zbog riba. Videlo dete Top Gun, pa upisalo školu! Ćorav i smotan za ovo prvo, na kraju se u ostvarenju životnog poziva - odlučio se za ovo drugo. To ga je na kraju dovelo do toga da je jedan od pokretača stand up comedy scene u Hrvatskoj, a pomalo i šire.

Perica Jerković(SLO/BIH): Neko mi je stavio godine na fast forward. Još juče sam imao 16 i maštao o karijeri u NBA, a danas sam već 33-godišnji komičar, za koga u Sloveniji svi znaju, a niko ne zna. A to i nije loše, jer kad na primer u restoranu zaboravim da nisam sam i počnem trpati hranu u usta kao da je gladna godina, kao manekenka posle revije i pre povraćanja, jeste da ljudi bulje - ali u sutrašnjoj žutoj štampi ništa o tome.
Srđan Dinčić(SRB): Ne voli narcisoidne ljude jer te budale misle da su lepši i pametniji od  njega. Dobro podnosi poraz, ne podnosi pobednika. Ako postoji šansa da ga uvedu u čitanke, voleo bi da to bude nakon smrti. Živ se u školu ne vraća.

Domagoj Pintarić(HR): Kako od živciranja i frustracije napraviti šalu? To ne zna ni Domagoj Pintarić, ali mu to redovno polazi za rukom!

Jure Murko(SLO): Rođen u bivšoj Jugoslaviji kao indirektni produkt abortusa sa izvrsnim znanjem ćirilice (koju, kaže, ume i da priča). Svaki put kad pobegne iz EU možete ga pronaći negde u Srbiji, ili za gramofonom ili za šankom, a sada će srpskoj publici po prvi put predstaviti svoju ljubav prema tamnijim nijansama crnog humora.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..