Dugi vikendi kod kuće u izolaciji su iza nas, ali naša pozorišta su i dalje zatvorena jer nam mere protiv korone ne dozvoljavaju veća okupljanja. Zato vas pozivamo da nastavite da pratite našu online sezonu i da se podsetite svih onih predstava koje su punile našu i sale drugih pozorišta u svetu, kao i umetnika koji su ostavili neizbrisiv trag u našoj istoriji pozorišta. Predstave Opere i teatra Madlenianuma su kultne, za mnoge se tražila karta više, neke su imale svoje verne posetioce na svakoj predstavi, a neke su obnovljene baš na zahtev publike; srećom sve su ostale zabeležene za generacije koje dolaze.

U sedmoj nedelji emitovanja za vas smo pripremili sve same hitove: operu Đ. Verdija Travijata, u režiji našeg istaknutog gosta iz Sankt Peterburga Jurija Aleksandrova i pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića, u kojoj je brilijirala sopran Olga Malević Đorđević. Predstava je premijerno izvedena 8. maja 2006, a obnovljena u istom sastavu 25. januara 2011. 

Za petak 15. maj smo vam pripremili balet iz 2004. godine koji je ostao zabeležen kao najposećeniji balet naše kuće - Triptih u koreografiji i inscenaciji našeg gosta iz Barselone Ramona Uljea (Ramon Oller). On je došao u naše pozorište sa velikom kreativnošću i čudesnom energijom i za nekoliko nedelja rada postavio moderan, potresan i emotivan balet, za koji verujemo da je promenio pravac u igri naših baletskih umetnika i izvukao ono najbolje iz njih, za šta nisu znali da znaju. Umetnici poput Konstantina Kostjukova, pokazali su se u savremenom igračkom izrazu, ali Ulje je pre svega je pokrenuo, “otvorio” i izvukao na svetlost dana igračice kao što su Danica Arapović i Ana Ignjatović. Triptih i dan danas među ljubiteljima baleta važi za jednu od najboljih baletskih predstava na beogradskim scenama, koji je posle premijere nazvan “istinskim plesnim poduhvatom”.

U nedelju na našem repertoaru je drama Mihaila Bulgakova Don Kihot, prva pozorišna režija našeg proslavljenog glumca Dragana Gagija Jovanovića, koja je premijerno izvedena 28. decembra 2005. Nezaboravne su scene Dragana Jovanovića kao Don Kihota i Petra Kralja kao Sančo Panse, koje nam donose radost pozorišne igre. U ovoj predstavi se prvi put pojavljuju i glumci koji su se do sada dokazali na pozorišnim scenama: Nada Macanković, Petar Benčina i Igor Benčina.

Repertoar od 11.05. do 17.05.

Sreda, 13. maj u 19.30 časova
Opera Đ. Verdija TRAVIJATA
Libreto: Frančesko Marija Pjave
Premijerna obnova: 25. januar 2011.

Dirigent: Stanko Jovanović
Reditelj: Jurij Aleksandrov (Rusija)
Scenograf i kostimograf: Vjačeslav Okunjev (Rusija)
Scenski pokret: Violeta Dubak
Dizajn svetla: Srđan Jovanović
Asistent reditelja: Tatjana Karpačeva
Pomoćnik reditelja: Vesna Ćurčić Petrović

Orkestar Madlenianuma, koncert majstori: Balint Varga i Vesna Jovanović
Inspicijent: Vesna Ćurčić Petrović, Asistent dirigenta: Biserka Vasić
Muzička priprema: Dragana Anđelić Bunjac, Realizator kostima: Ružica Ristić

Traje 2 sata u dva čina
Reprizno emitovanje: četvrtak 14.05. i subota 16.05. od 18 časova

Petak, 15. maj u 19.30 časova
Balet Ramona Uljea TRIPTIH
Premijera: 27. mart 2004.
Inscenacija i koreografija: RAMON OLLER (Španija)
Scenografija i kostim: JELENA ANĐELKOVIĆ
Dizajn svetla: GLORIA MONTESINOS (Španija)
Repetitor: MARIJA JANKOVIĆ

solo na tango muziku
KONSTANTIN KOSTJUKOV
II Violeta – muzika iberijskih Sefarda
ANA IGNJATOVIĆ, MILAN RUS,
IVANA GLIŠIĆ, DEJAN KOLAROV,
SANJA NINKOVIĆ, NIKICA KRLUČ, OLGA OLĆAN, MIHAJLO STEFANOVIĆ
argentinska milonga
KONSTANTIN KOSTJUKOV i DANICA ARAPOVIĆ

Traje 1:10 u tri dela
Reprizno emitovanje nedelja 17.05. u 18 časova i ponedeljak 18.05. u 18 časova

Nedelja, 17. maj u 19.30 časova
Drama Mihaila Bulgakova po Migelu Servantesu
DON KIHOT
Premijera 28. decembar 2005.

Režija: Dragan Jovanović
Scenografija: Jasna Dragović
Kostimografija: Ljiljana Petrović
Koreografija: Sonja Divac

Traje 1.50
Reprizno emitovanje: utorak 19.05. i sreda 20.05. od 18 časova

Predstave se emituju preko youtube kanala i prikazivanje navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima i nemogućnosti rada pozorišta kao opšte mere zabrane zbog pandemije. Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave. Za sva pitanja možete se obratiti na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Pratite nas!

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..