Beogradski festival igre je od danas zvanično otpočeo saradnju sa čuvenim njujorškim umetničkim i modnim fotografom Robom Vudkoksom, koji će potpisati kampanju predstojeće, sedamnaeste festivalske edicije. Rob Vudkoks je pripremio za Beogradski festival igre nekoliko zanimljivijih umetničkih radova i foto instalacija koje će tokom narednih meseci najavljivati program jednog od najvažnijih evropskih festivala umetničke igre, kako u domaćim, tako i u inostranim medijima. 

Vudkoks je umetnički i modni fotograf koji živi na relaciji Los Anđeles, Njujork i Meksiko Siti. Svoj talent za fotografiju demonstrira sa strašću koja je neupitna i zarazna. Radi za brojne poznate i ekskluzivne modne brendove, potpisao je na stotine stranica različitih modnih časopisa u Severnoj i Južnoj Americi, i izlagao svoje foto instalacije u 25 svetskih metropola. Takođe, često producira projekte koji podižu svest o različitim gorućim društvenim temama, drži radionice i podučava mlade širom sveta.

Izložbu fotografija Roba Vudkoksa će početkom novembra zajednički prirediti Beogradski festival igre i Narodni Muzej u Beogradu, kada će se i ovaj umetnik pojaviti pred beogradskom publikom.

Pod sloganom „Čista senzacija“ glavni program 17. Beogradskog festivala igre, donosi produkcije iz Francuske, SAD, Kanade, Argentine, Nemačke, Brazila, Belgije, Italije, Holandije, Hrvatske, Izraela i Španije, i to od 21. marta do 12. aprila, 2020 godine.

Pored izložbi i majstorskih kurseva, festivalu prethode Dani igre u Kinoteci, ali i jedno gostovanje za koje već postoji veliko interesovanje! U pitanju je nastup prvaka i solista Njujork siti baleta u Novom Sadu i Beogradu, sa fantastičnim repertoarom Žorža Balanšina, Džeroma Robinsa i Kristofera Vildona. Ulaznice će uskoro biti u prodaji.

Fotografije: Rob Vudkoks / izvor: Beogradski festival igre

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..