Institut za umetničku igru iz Beograda predstaviće 10. jula ove godine baletski Gala koncert povodom završetka petog Međunarodnog letnjeg kampa za umetničku igru, Summer Dance Camp Vranje, s početkom u 20.00 časova u Domu vojske u Vranju. U okviru Gala koncerta biće prikazane varijacije i delovi klasičnog baleta u koreografijama Bahrama Juldaševa kao i savremene koreografije Tomeka Pomersbacha i Ognjena Vučinića, koje će izvoditi svi polaznici ovogodišnjeg letnjeg kampa za umetničku igru iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije. Polaznici su učenici osnovnih i srednjih baletskih škola, studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci.

Letnji kamp su vodili Bahram M. Juldašev (Rusija/Slovačka), Ana Pavlović (Srbija), Tomek Pomersbach  (Poljska), Ognjen Vučinić (Hrvatska), Mila Stijak (Srbija), i korepetitor Ana Spremić (Srbija).

Letnji kamp održava se pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment u Vranju, uz podršku Grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola u Vranju s ciljem decentralizacije umetničke igre i popularisanja klasičnog baleta i savremene igre.

<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
 

Putopisi, Intervjui..