U sredu 28. decembra u 20h u Dorćol Platz-u biće održana prva repriza pozorišne predstave ,,Sirena i Viktorija“ u režiji Radoslava Milenkovića . Predstava je u Srbiji premijerno izvedena u Dorćol Platz-u 15. decembra ove godine. Ova komedija rađena je po tekstu ruskog pisca Aleksandra Galina. Uloge tumače Tatjana Kecman (Sirena), Milena Pavlović Čučilović (Viktorija) i Radoslav Milenković (Konstantin).

O komadu: Novopečena bogatašica, naizgled pobednica tranzicijskog maratona, za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac „ispunjava sve seksualne fantazije“, ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva sveta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog... Niz komičnih nesporazuma i odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas, smehom razoružane, suočava sa verovatno najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

O piscu: Aleksandar Galin je rodonačelnik i najznačajnija figura onog dramskog toka savremene ruske drame koji se bavi promenom sveta i sudbinom čoveka u situaciji ne samo materijalne bede, već i moralnog sloma čiji smo nemoćni svedoci tzv. procesa tranzicije. Galin ne gleda i ne razumeva svet sa gorčinom i besom – njegovi su komadi uvek komedije. I predstava „Sirena i Viktorija“, do sada neizvođena u Srbiji, raskošna je komedija. Urnebesne komedija zabune, pre svega.

Prodaja karata u prodajnim mestima Eventim Srbija : Bilet servis, Dom omladine, Knjižare Delfi, OMV i u Dorćol Platz-u.

Cena karte iznosi 800,00 rsd.

O DORĆOL PLATZ-U: Dorćol Platz je multifunkcionalni prostor u Beogradu, u Dobračinoj 59b. Nalazi se u prostoru restauiranog hangara starog preduzeća „Minel-transport“, zajedno sa dvorištem zahvata površinu oko 1600 kvm. Obnovljen je sa osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i udahne mu novi život otvorenom kapijom za kreativne ljude.

Kroz organizaciju izložbi, umetničkih radionica, pozorišnih predstava, koncerata, žurki domaćih i inostranih DJ-eva  i neformalnih druženja, Dorćol Platz nastoji da prezentuje, prati i utiče na tok inovativne kreativne produkcije, ali i da postavlja pitanja i daje odgovore na aktuelni diskurs u umetnosti i kulturi, društvu i javnom životu.                   

                  

 

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..