Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta Razbijeni krčag Hajnriha fon Klajsta u režiji Igora Vuka Torbice izvedena je u petak 5. isubotu 6. avgusta naTampere pozorišnom festivalu u Finskoj. Ansambl predstave obe večeri je igrao pred prepunom salom pozorišta u Tampereu i ispraćen je burnim aplauzima. Prve večeri, u publici je bila i Svetlana Bojković sa suprugom Slavkom Kruljevićem ambasadorom Republike Srbije u Finskoj. U petak 5. avgusta održana je konferencija za novinare kojoj je prisustvovao veliki broj medija.

Tampere pozorišni festival, najstariji i najveći pozorišni festival u nordijskim zemljama, ove godine se održava četrdeset osmi put. U glavnom programu Festivala (1-7.08), u okviru koga je izvedeni Razbijeni krčag, nastupiće dvadeset pozorišta, a tokom sedam dana u glavnom i ostalim programima biće izvedeno više od četrdeset predstava.

Razbijeni krčag je do sada izveden na brojnim festivalima u zemlji ir egionu (Rijeka, Zagreb, Maribor, Požarevac, Tivat, Mladenovac, Užice, Šabac). Na ovim festivalima autorska ekipa i glumci dobili su brojne nagrade a za ulogu sudije Adama, Nebojša Glogovac je nagrađen Nagradom grada Beograda.

Ovo je prvo gostovanje u Finskoj u istoriji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..