Na Kolarcu 15. juna 2015. u 19 časova - KUĆA ZA DAH je tribina kojom DAH Teatar želi da skrene pažnju nanedostatak prostoraza rad i obezbedi trajno rešenje tog problema kako bi nastavio da razvija svoje raznovrsne aktivnosti i programe. DAH Teatar je tokom 24 godine postojanja i kontinuiranog rada stekao značajnu nacionalnu i internacionalnu reputaciju i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja kod nas i u svetu.

 

U okviru programa govoriće:

 

Prof. dr Milena Dragićević Šešić - redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti i šefica Katedre UNESKO-a za kulturnu politiku i menadžment u kulturi, Univerziteta umetnosti u Beogradu

 

DimitrijeTadić – savetnik, koordinator za savremenu vizuelnu umetnost i multimedije, Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije

 

Dijana Milošević - suosnivačica i rediteljka DAH Teatra

 

Prateći program:

 

- Dokumentarni film o DAH Teatru, ”Pogled kroz trajanje”, Maje Mitić

 

- Izložba idejnog rešenja prostora, ”DAH International Collaborative Performing Arts Centre”, Nine Tice

 

- Izložba fotografija, ”Kroz Beograd u DAH-u”, Une Škandro

 

Centar za pozorišna istraživanja DAH, osnovan 1991.godine, je najstarija nezavisna profesionalna pozorišna kompanija u našoj zemlji, bazirana u Srbiji, a prisutna u celom svetu. Umetnici DAH Teatra koriste tehnike savremenog pozorišta da bi stvarali angažovanu umetnost sa namerom da utiču na pozitivan razvoj društva lokalno i globalno.

 

Da bi DAH Teatar nastavio dalji rad i razvoj svojih aktivnosti i još kvalitetnijeg programa neophodno je trajno rešenje prostora. Osim što bi se pomogao opstanak DAH Teatra, kao jedinstvene kulturne pojave u Srbiji, podržao bi se i veliki broj umetnika, profesionalaca u svim oblastima kulture i kulturnih industrija, studenata, mladih i dece, kao i volontera - ne samo iz Srbije, već i iz celog sveta.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..