U subotu, 15. NOVEMBRA 2014. godine, sedam evropskih zemalja organizuje manifestaciju “NOĆ POZORIŠTA”. 24 grad u Republici Srbiji će na ovaj dan otvoriti svoje institucije kulture za publiku, što je najveći broj učesnika (gradova) od kada se održava manifestacija. U sedam evropskih zemalja organizuje se manifestacija “NOĆ POZORIŠTA”. Pozorište TEATAR 78 i ove godine priključiće se ovoj značajnoj manifestaciji, u kojoj učestvuje čak 24 gradova u Republici Srbiji, koji će, tim povodom, otvoriti svoje institucije kulture za publiku.

 

Povodom NOĆI POZORIŠTA, u pozorištu TEATAR 78 igraće se predstava „Pepeljuga“ koja će se održati u subotu 15.11. u 17h, uz popust od 50% na ulaznice.

Širom Srbije, u 40 institucija kulture, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr.) biće održano preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.) koji su besplatni ili sa popustom za publiku.

U nedelju 16.11. u 12 časova, na redovnom repertoaru TEATRA 78 moći ćete da pogledate predstavu “Tri praseta“.

Ulaznice se mogu kupiti radnim danima od 10 do 16 časova u kancelariji br. 1 u Resavskoj 78, kao i na dan predstave, na blagajni Teatra 78, dva sata pred predstavu.

 


U subotu 15. novembra 2014 godine, po četvrti put će se održati međunarodna manifestacija NOĆ POZORIŠTA u Republici Srbiji, u okviru međunarodne mreže European theatre night, uz podršku lokalnih samouprava i institucija kulture iz 24 grada i opština: Sremska Mitrovica, Šabac, Srpska Crnja, Vranje, Novi Sad, Petrovac na Mlavi& Senta, Novi Pazar, Novi Bečej, Zaječar, Lazarevac, Beograd, Niš, Kragujevac, Beočin, Bela Crkva, Kula, Prijepolje, Knjaževac, Zrenjanin, Backi Petrovac, Loznica, Stara Pazova, Ćićevac i Aranđelovac.


U 40 institucija kulture, navedenih gradova, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr.) biće održano preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.) koji su besplatni ili sa popustom do 50% u pojedinim institucijama.


Od 2011. godine, od kada je pokrenuta manifestacija NOĆ POZORIŠTA u Srbiji do danas, ukupno je uzelo učešće oko 40 gradova sa preko 200 različitih programskih sadržaja (predstave, radionice, izložbe, i dr.).  Želimo ovom prilikom da istaknemo gradove koji pripremaju celodnevne programe, svake godine, i koji na ovaj način prepoznaju značaj manifestacije: Šabac, Sremska Mitrovica, Beograd, Novi Sad, Lazarevac, Vranje i Novi Pazar.

 

Zbog potrebne podrške institucijama kulture u Republici Srbiji i razvoju pozorišnog stvaralaštva počela je sa radom i Fondacija NOĆ POZORIŠTA. Kao svoj prvi projekat, Fondacija je izgradila portal kulture Theatar book (www.noc-pozorista.rs), koji će funkcionisati i kao medijski servis, sa ciljem da unapredi saradnju i poveže pojedince i institucije u ovoj oblasti.


Fondacija je izrazila i podršku humanitarnoj akciji za Milu Stanisavljević iz Petrovca na Mlavi, u ovogodišnjoj manifestaciji NOĆ POZORIŠTA. Kako bi se što više ljudi odazvalo ovoj akciji i prikupilo što više sredstava. „Kulturno-prosvetni centar“ Petrovac na Mlavi i Kamerna scena "Miroslav Antić" iz Sente u NOĆI POZORIŠTA sa humanitarnom pozorišnom akcijom "ZA MILIN PRVI KORAK". Mila Stanisavljević ima tri godine, rođena je u sedmom mesecu. Usled komplikacija na porođaju Mila je obolela od cerebralne paralize. Na sreću, mentalno je zdrava, pametna je i lepa devojčica, ali ne može da hoda. Sa svojim roditeljima redovno vežba i trudi se da bude što samostalnija, ali je sve to beznadežno bez skupe operacije u Americi. Operacija košta 65.000 evra.


Molimo Vas pomozite da Mila trči sa drugarima. Broj tekućeg računa na koji možete uplatiti: Dinarski 160-1-73 BANCA INTESA poziv na broj 5410200050268 Za devizne uplate IBAN br. RS35160543020067544774, SWIFT: DBDBRSBG

European theatre night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti. Od početka pa do danas manifestacija se održala i održava svake godine pored Hrvatske i Srbije i u Belgiji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Mađarskoj.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..